Sakarya'da doğalgaz rezervi bulundu

Sakarya'nın 3 ilçesinde doğalgaz rezervi bulunduğu belirtildi.

Sakarya'da doğalgaz rezervi bulundu
25 Şubat 2016 Perşembe 09:26

Edinilen bilgiye göre, Sakarya'da özel bir firma tarafından yapılan sondaj çalışmaları neticesinde Söğütlü, Serdivan ve Ferizli ilçelerinde 400 ve 450 metre derinlikte doğalgaz bulundu.

İstanbul'da faaliyet gösteren bir firma, 2013 yılında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürlüğünden (PİGM)  Sakarya'da doğalgaz araması yapmak için izin aldı.

İznin ardından 6 ay önce geniş sahada arama çalışması başlatan firma, Söğütlü, Ferizli ve Serdivan olmak üzere 3 ilçelede doğalgaz rezervlerine rastladı. 

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, firmadan alınan ilk bulgulara göre kentte doğalgaz rezervine rastlandığını doğrulayarak, "Çalışmalar olumlu yönde seyretmektedir. Geniş sahada çalışmalar  sürdürülüyor. İnşallah ülkemiz için çok önemli bir enerji kaynağı. Bölgemizden  ülkemize ciddi katkı sağlayacaktır" şeklinde konuştu ve çalışmaları yakından takip ettiklerini vurgulayarak, yakın  zamanda konuyla ilgili geniş açıklama yapılacağını belirtti. 

Sondaj çalışması yapılan kuyuların ise önlem olarak kapatıldığı bildirildi.




 

    

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.