Meteorolojiden yeni bir yağma uyarısı daha!

Meteorolojiden yapılan yeni uyarıda yağışların fazla olacak olduğu belirtildi.

Meteorolojiden yeni bir yağma uyarısı daha!
16 Ocak 2016 Cumartesi 19:46

Meteorolojiden yapılan yeni uyarıda yağışların fazla olacak olduğu belirtildi.

Yılbaşında tüm yurdu etkisi altına alan ve 5 gün süren soğuk hava dalgası ile kar yağışı, ikinci kez Türkiye’nin kapısını çalacak.

Akdeniz’den gelecek olan yağışlı hava bugün ve pazar günü etkili olurken, hızı saatte 80 kilometreye varan lodos fırtınası görülecek. Pazartesi ise kuzeybatıdan gelecek soğuk ve yağışlı havayla birlikte sıcaklıklar 15 derece birden düşecek. İki hava kütlesinin karşılaşmasının yoğun kar yağışına neden olması ve birçok bölgede sıcaklıkların sıfırın altında seyretmesi bekleniyor. Yağışlı ve soğuk hava, 22 Ocak’a kadar devam edecek. Türk Hava Yolları ise, lodos nedeniyle dün ve bugün 75 seferini iptal etti.

UZMANLAR NE DİYOR?

Meteorologlara göre havanın 15 derece düşmesinden çok, bu mevsimde 15 dereceyi bulması anormal: Meteoroloji Mühendisleri Odası’ndan Barış Özgün: “Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sıcaklıkları birden düşürecek. İstanbul’da yükseklerde kar kalınlığı 20, Ankara’da 20-30 cm’yi bulacak. Hızlı sıcaklık düşüşleri kış periyodunda 2-3 defa olabilir.”

BATI BÖLGELERİNDE ŞİDDETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü; yurdun batı kesimlerinde kuvvetli, çok kuvvetli ve yer yer şiddetli yağışların beklendiğini duyurdu. Meteoroloji'den yapılan açıklamada yurdun batı kesimlerinde başlayan yağışların Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de etkisini arttıracağı belirtilerek su baskını, sel ve ulaşımda aksamalar gibi oluşması muhtemel risklere karşı uyarı yapıldı. Meteoroloji'nin açıklaması şöyle: "Yurdumuzun batı kesimlerinde başlayan ve Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de zamanla etkisini arttıracak olan yağışların; Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Bilecik, Uşak, Denizli, Kütahya çevreleri ile Isparta ve Burdur'un kuzeyinde kuvvetli, Kıyı Ege (İzmir, Manisa, Aydın, Muğla) ile İstanbul, Bursa, Yalova, Çanakkale, Tekirdağ, Balıkesir ve Antalya çevreleri ile Isparta ve Burdur'un güney kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" 


Etiketler; #Meteorolojiden
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.