İstanbul'da trafiği rahatlatmak için havaray geliyor

İstanbul'da Havaray projesi geçen yıl İBB Meclisi’nde geçmesinin ardından inşaat sürecinin başlaması için düğmeye basıldı. Havaray prejesi Sefaköy, Halkalı, Başakşehir hatlarının inşaat sürecine yakında başlanacak.

İstanbul'da trafiği rahatlatmak için havaray geliyor
26 Mayıs 2016 Perşembe 11:54

İstanbul'da Havaray projesi geçen yıl İBB Meclisi’nde geçmesinin ardından inşaat sürecinin başlaması için düğmeye basıldı. Havaray prejesi Sefaköy, Halkalı, Başakşehir hatlarının inşaat sürecine yakında başlanacak. Bu projeyle İstanbul'da yaşanan trafik sıkıntısının rahatlanması planlanıyor.

Halkalı-Gebze arası 105 dakikaya düşecek

Metro hatlarına entegre edilerek yapılacak olan projede Halkalı-Gebze arası ulaşım süresini 105 dakikaya düşürecek. İstanbul'daki trafik sorunu azalmayı planlayan bu projeyle Türkiye’de ilk kez İstanbul Büşükşehir Belediyesi (İBB) tarafından hayata geçirilecek. Projeyle toplam 15 kilometrelik Sefaköy, Halkalı, Başakşehir güzergâhında havaray sistemi kullanılarak seyahat edilebilecek. 

15 kilometrelik Havaray hattı 17 istasyondan oluşacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde geçen yıl oy çokluğuyla kabul edilen Sefaköy, Halkalı, Başakşehir Havaray hattının inşaat sürecinde geri sayım başladı. Toplam 15 kilometre uzunluğunda olması planlanan havaray hattı 17 istasyondan oluşacak.

Sırada inşaat ihalesi var

Hattın proje çalışmalarının tamamlandığı, inşaat ihalesi için hazırlık aşamasına gelindiği bilgisi verildi. İBB, yetkilileri, İstanbul’un çehresini değiştirmesi planlanan proje için önümüzdeki günlerde inşaat ihalesinin tamamlanacağını ve akabinde inşaat çalışmalarının süratle başlayacağını belirtti. 

İşte entegre edilecek hatlar

Sefaköy metrobüs durağından başlayıp Başakşehir Fatih Terim Stadyumuna kadar yapılacak olan projede, Sefaköy, Halkalı, Başakşehir Havaray projesi, Sefaköy metrobüs durağından başlayıp Halkalı Meydanı’ndan geçerek, Atakent, İkitelli ve Başakşehir 1. Etap Metrosu’na kadar uzanacak. Proje, Beylikdüzü İncirli Metrosu, Kirazlı Halkalı LRT Hattı ve MecidiyeköyMahmutbey Metrosu ile entegre olacak. Havaray Projesinini metro ve metrobüs hatlarıyla entegre edilmesinden sonra Halkalı-Gebze arasındaki yolculuk 105 dakikaya kadar inecek.  Güzergâh hattında Halkalı Metrosu, Arena Park Ziya Gökalp, Başak Konutları duraklarının da olacağı bilgisi verildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.