iPad Air 3 kar üzerine kar alacak!

iPad Air 3 kar yapma aşamasında kendisine kar ettirecek bir satış rakamı ile satışa sunulacak. iPad Air 3 neler sunacağının yanıtı ise hala aranıyor.

iPad Air 3 kar üzerine kar alacak!
20 Mart 2016 Pazar 20:43

iPad Air 3 kar yapma aşamasında kendisine kar ettirecek bir satış rakamı ile satışa sunulacak. iPad Air 3 neler sunacağının yanıtı ise hala aranıyor.

Artık Apple'ın Let Us Loop You In sloganını kullandığı Bahar etkinliğine saatler kaldı. Etkinliğin en önemli silahlarından birisi olacak iPhone SE ile ilgili genel bir değerlendirmeyi sizlere sunmuştuk. Şimdi de, diğer önemli silah iPad Air 3 modelini masaya yatırıyoruz. 

Tasarım
Önceki iPad nesillerinin aksine, iPad Air 3 modeli iPad Pro modelinin tasarımını temel alacak. Bu bakımdan Apple'ın, iPad Pro ile yeni bir tasarım çizgisine geçiş yaptığını söyleyebiliriz. Dört hoparlör ızgarasına yer verecek olan modelin kenar kısmında da Smart Connector adındaki özel bağlantı yuvası yer alacak. Ekran ise 9.7 inç olarak belirlenmiş. Yine iPad Pro gibi daha yüksek parlaklık değerleri sunması bekleniyor. 

Donanım
Apple'ın ve belki de mobil dünyanın en güçlü yonga seti konumundaki Apple A9X, ilk kez iPad Pro modelinde boy göstermişti. İkinci olarak ise iPad Air 3 modelinde kendisini gösterecek. 2.26GHz saat hızında çalışan özelleştirilmiş çift Twister çekirdeği ve yine yarı özelleştirilmiş 12 çekirdekli Power VR 7 serisi grafik birimi ile iPad Air 3, ailenin en güçlü üyesi olmaya aday. Apple A9X yonga setinin, pek çok dizüstü modelinden bile daha güçlü grafikleri olduğu ifade edilmişti. 

Kamera
Kamera tarafında da iPad Air 3, ilklere sahne olacak. Arka kısımdaki 12MP çözünürlüğündeki kamera 4K video kaydı yapabilecek. Böylece model hem ailenin en yüksek çözünürlüklü kamerasına sahip hem de ilk 4K kaydı yapan üyesi durumuna gelecek. Bazı kaynaklar, kameranın LED flaş ile destekleneceğini de iddia ediyor. 

İsimlendirme ve diğer özellikler
Pek çok kaynakta yeni cihazın ismi iPad Air 3 olarak dile getiriliyor ancak iPad Pro'dan esinlendiği için farklı bir isim de karşımıza çıkabilir. Bu konuda ikinci ihtimal iPad Pro Mini. Bunun haricinde cihazda Apple Pencil desteği ve daha küçük bir iPad Pro kablosuz klavye aksesuarının da olması bekleniyor. iPad Air 3 modelinin 32GB kapasiteli WiFi versiyonunun 599$ olacağı ifade ediliyor. Kapasiteler 64GB/128GB olarak değişecek ve LTE destekli versiyonlar da bulunacak.  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.