Hangouts, Türkiye ve Belçika’da Ücretsiz Hale Getildi, Terör Saldırılarına Karşı Siber Destek

Terör saldırılarının ardından insanların can ve mallarını korumak için pek çok adım atıldı, siber devleri de bu konuda yardımcı olacak.

Hangouts, Türkiye ve Belçika’da Ücretsiz Hale Getildi, Terör Saldırılarına Karşı Siber Destek
23 Mart 2016 Çarşamba 15:01

Google anlık mesajlaşma ve sesli iletişim uygulaması Hangouts’u Türkiye ve Belçika için ücretsiz hale getirdi. Yaşanan terör saldırılarının ardından Google, zarar görmüş olabilecek kimselerin ailelerine ve arkadaşlarına ulaşabilmesi için Hangouts uygulamasından “tüm sabit hatları” aramayı ücretsiz yaptı. Ancak cep telefonlarını aramak halen ücretli. Whatsapp ve benzeri uygulamaların aksine aradığınız kişinin cihazında Hangouts’un yüklü olmasına gerek yok.

Siber yazılım ve donanım geliştiricileri teröre karşı devlet ve vatandaşlara destek olabilmek için toplantılar düzenlemeye başlayacak. Apple, Facebook, Google gibi Silikon Vadisi liderleri geçtiğimiz aylarda güvenlik protokolleri için bir araya gelmişti. Facebook herhangi bir olay yaşanması halinde kullanıcılara “Güvende misiniz?” sorusunu soruyor ve Facebook arkadaşlarınıza durumunuzu bildiriyor. GSM operatör ve akıllı telefon geliştiricileri de canlı bomba, çatışma gibi durumlarda bölgesel olarak ücretsiz arama, mesajlaşma yapılabilmesi için adımlar atacak. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.