Güneş enerjisinde yerli üretim başlayacak

GÜNDER Başkan Yardımcısı Osman Özberk, " 2017 yılında ülkemizdeki güneş enerjisi panellerinin tamamı yerli olacak" diye konuştu.

Güneş enerjisinde yerli üretim başlayacak
07 Nisan 2016 Perşembe 13:28

Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu Türkiye Bölümü (GÜNDER) Başkan Yardımcısı Osman Özberk, 3-4 yıl öncesine kadar güneş panellerinin tüm ham maddelerinin ithal edildiğini ve bugüne kadar gelinen noktada panellerdeki yerli ham madde oranının yüzde 50'ye ulaştığını vurguladı.

Bir çok sektörde olduğu gibi güneş enerjisi konusunda da yerli üretimi geliştirmenin gayreti içerisinde olduklarını anlatan Özberk, "Şu an panellerin yaklaşık yüzde 50'si yerli ama en önemli parça olan hücre, ithal. Bunun yerli olması için bazı firmalarımızın çok ciddi çalışmaları var. 2017 yılında ülkemizdeki güneş enerjisi panellerinin tamamı yerli olacak çünkü şu anda hücre hariç hemen hemen tüm parçalar Türkiye'de üretilebiliyor." dedi.

2017 yılında tamamen yerli panel üretiminin başlamasıyla Türk sanayicisinin daha da güçlü hale geleceğini belirten Özberk,
"Panellerin tamamen yerli olması sektörü heyecanlandırıyor ama bu gerçekleştiğinde yeni bir sevindirici haber de beraberinde gelecek. 1 megavatı yaklaşık 1 milyon avroya mal olan elektrik santrallerindeki tüm malzemelerin yaklaşık yüzde 90'ı yine yerli olacak. Bunları başarabilmemiz çok önemli çünkü Türkiye'nin en önemli ithalat kalemi enerji sektörü. Biz de bunu öz kaynaklarımızla gidermeyi başarabilirsek, ülke ekonomisine çok ciddi katkılar sağlamış olacağız." diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.