Google'ın sürücüsüz aracı polis çevirmesine takıldı

Google’ın test aşamasını yürüttü insansız aracı polis çevirmesine takıldı. Motorlu bir polisin aracı durdurması tüm dünyada olay oldu.

Google'ın sürücüsüz aracı polis çevirmesine takıldı
15 Kasım 2015 Pazar 15:42

Google’ın  test aşamasını yürüttü insansız aracı polis çevirmesine takıldı. Motorlu bir polisin aracı durdurması tüm dünyada olay oldu.

Saatte 40 km hız ile ilerleyen araç polis tarafından trafik seyrinden yavaş gittiği gerekçesi ile durduruldu. Sürücü koltuğunda kimse bulunmadığı için araca ceza kesilmezken, yetkililer tarafından da araç için herhangi bir işlem yapılmadığı doğrulandı.

Google yetkilileri ise bir sürücüye bugüne kadar yavaş gittiği için ceza kesildiğini düşünmediklerini olayın tamamen polisin merakından gerçekleşmiş olabileceğini söyledi. Yetkililer ayrıca yasalara göre cezalar sürücü koltuğundaki kişiye kesiliyor biz de eğer haklı olarak biz ceza yersek cezanın şirkete kesilmesini kabul ediyoruz diyor.

Google’ın sürücüsüz aracının geliştirilme aşaması 6 yıldır devam ediyor ve araç yaklaşık 2 yıldır sürücüsüz olarak yollarda geziyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.