Google’dan 16 GB RAM’li Chromebook!

Google Chromebook şimdiden duyurduğu bazı teknik özellikleriyle ağızları açık bırakıyor.

Google’dan  16 GB RAM’li Chromebook!
28 Mart 2016 Pazartesi 18:32

Google’ın dizüstü bilgisayar üretim serüveni ikinci adım ile devam ediyor. İlk Chromebook ile oldukça sevilen Google, şimdi ikinci Chromebook’u çıkarmaya hazırlanıyor. Skylake teknolojilerinin yer alacağı bilinen bu dizüstü bilgisayarda 16 GB RAM olacağı da tahmin ediliyor. Dünyadaki “sadece Apple kaliteli PC üretir” algısını yıkmaya çalışan Google, bu sefer başaracak gibi.

Google mükemmel dizüstü bilgisayar için İntel’den de yardım alıyor. Chromebook 2’nin işlemcisi İntel Core i7 olacak. Ayrıca bellekleme için SSD kullanılacak. Bilindiği üzere SSD çok pahalı ama eskimeyen ve yüksek performanslı bir yazma modülü. 16 GB RAM ve işlemciyi de göz önünde bulundurursanız Chromebook’un mükemmel bir hız vaat edeceğini söyleyebilirsiniz.

İlk Chromebook 1300 Dolar’a satışa çıkmış ancak 1.000 Dolar seviyelerine dek gerilemişti. Chromebook  2 de 1800 Dolar seviyesinde başlayıp 1400 Dolar civarına kadar gerileyebilir. Türkiye’deki satış fiyatı da kur ile orantılı olacaktır ve 5 ile 6 bin TL arasında kalacaktır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.