Google, sağlıkta devrim yapmak için düğmeye bastı

Google kullanıcıların birçoğu internetteki sağlık alanında bilgi kirliliği nedeniyle şikayetçi olması üzerine Google harekete geçti. Uzmanlara danışılarak hastalık detayları kullanıcılara sunulacak.

Google, sağlıkta devrim yapmak için düğmeye bastı
22 Haziran 2016 Çarşamba 10:14

Google kullanıcıların birçoğu internetteki sağlık alanında bilgi kirliliği nedeniyle şikayetçi olması üzerine Google harekete geçti.

Aradığını bulamayan ya da yalan yanlış bilgilerinin olmasından dolayı sağlık bilgilerine kullanıcıların güveni yok. Bu yüzden Google Blog üzerinden yapılan açıklamada kullanıcıların sağlık alanında internet üzerinden daha doğruluk payı olan derinlemesine araştırmalar yapmalarını sağlamak için çalışmalara başlandı.

Hastalık detayları uzmanlara danışılacak

Harvard Tıp Okulu ve Mayo Clinic uzmanlarından oluşan bir ekiple çalışacak olan Google, yeni projesi hayata geçtiği zaman hastalığın detaylarını bu uzmanların danışmanlığında kullanıcılarına sunmayı planlıyor.

Sağlık tamamen temizlenecek
 
İnternette bulunan sağlık bilgilerinide tamamen temizlemeyi planlayan Google, kullanıcıları tarafından yapılan sağlık aramalarından öne çıkarılanların daha kolay ulaşılmasına izin verilecek sistem sayesinde zararlı bilgi içeren sonuçlar aramalarda arka sıralarda kalacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.