Flash artık bitti! Adobe Flash'ın kalemini kırdı

Son günlerde Zero Day saldırılarıyla boğuşan ve ismi önemli oranda kirlenen Adobe Flash'ı resmen kaldırma kararı aldı.

Flash artık bitti! Adobe Flash'ın kalemini kırdı
02 Aralık 2015 Çarşamba 16:56

  Uluslararası hacker grupları tarafından sıkça suistimal edilen tarayıcı eklentisi Adobe Flash Player resmen kaldırılıyor. Firma bunun yerine Animate CC isimli bir eklenti üzerinde çalışacak. 


Trend Micro Antivirüs firması tarafından geçtiğimiz günlerde yayımlanan bir güvenlik duyurusu ile Adobe Flash Player'ın tüm sürümlerini etkileyen bir yazılımın geliştirildiği ve tüm bilgisayarların tehdit altında olduğu belirtilmişti. Adobe'un buna karşı verdiği karar ise Flash Player'ı resmen kaldırmak oldu. 


Google Flash içerik istemiyor

Google tarafından geçtiğimiz aylarda yapılan bir duyuruda ise Chrome'da otomatik Flash uygulamalara izin verilmeyeceği, kullanıcıların bunu ayarlardan aktif hale getirebileceği belirtildi. Bu kapsamda Chrome yalnızca HTML5 video içeriklerine otomatik oynatma izni verirken Flash da önemli ölçüde zarar gördü.

Google'ın bu kararı sonrasında HTML5 video player sistemleri üzerinde çalışan Adobe web animasyon, grafik ve ses uygulamalarında kullanılacak Animate CC'yi piyasaya sürüyor. 

Adobe flash Kullananlar dikkat

Şirketin çıkardığı eski sürümlü Flash eklentilerini güncellemeyerek Firefox ve Internet Explorer gibi tarayıcılarda kullanan bilgisayar kullanıcıları önemli bir tehditle karşı karşıya. Exploit adı verilen yazılımlar sayesinde kullanıcıların tarayıcıları istismar edikerek klavye hareketlerinden bilgisayar kamerasına kadar tüm donanım kullanılarak bilgi çalınabiliyor. Yapılan saldırılar ise büyük çapta Ddos saldırıları için araç olarak kullanılıyor. Milyonlarca bot adı verilen bilgisayarla tek hedefe yönelen hackerler nükleer tesisler gibi büyük sistemleri işlemez hale getirebiliyor. Bu yüzden uygun bir antivirüs yazılımının yanı sıra Flash gibi zararlı eklentileri kullanmaktan da kaçınmak gerekiyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.