E-okul VBS girişi nedir? E-okul VBS girişi nasıl giriş yapılır?

E-okul VBS girişi nedir? E-okul VBS girişi nasıl yapılır? E-okul VBS girişine hemen girin.

E-okul VBS girişi nedir? E-okul VBS girişi nasıl giriş yapılır?
14 Ocak 2016 Perşembe 17:30

E-okul VBS girişi nedir? E-okul VBS girişi nasıl yapılır? E-okul VBS girişine hemen girin.

Online ortamda e-okul sistemine giriş yaparak öğrencinizin not bilgisi, devamsızlık bilgisi, sınav bilgisi, sınav tarihleri ve haftalık ders programları gibi birçok bilgiye ulaşabilirsiniz. E-okul VBS sisteminin kullanımı oldukça basittir. E-okul VBS sistemi şu sıralar oldukça yoğun bir şekilde kullanıldığından dolayı sisteme girişler zaman zaman yavaşlayabilmektedir.

E-OKUL VBS GİRİŞ NASIL YAPILIR? 

E-okul giriş için "https://e-okul.meb.gov.tr/" adresine giriniz. Ardından T.C. kimlik numaranızı, öğrenci okul numaranızı ve size sunulan resimdeki rakamların doğrulamasını doğru ve eksiksiz bir şekilde kutucuklara yazınız. Ardından "GİRİŞ" butonuna tıklayıp güvenlik sorgu sayfasına geçiniz. Bu sayfada hesabınızın güvenliği için size sorular sorulacaktır. Bunlardan bazıları; cilt no, aile sıra no gibi kimlikte yer alan bilgilerdir. Ayrıca sistem size 5 adet resim gösterdiği zaman ise öğrenci resminizi seçerek ilerleyiniz.


Artık sisteme girmiş bulunmaktasınız. Not sorgulama, devamsızlık gün sayısı sorgulama, karne notu sorgulama gibi birçok işleminizi yapabilirsiniz.

Ayrıca e-okul girişlerinizi akıllı telefonlar üzerinden mobil olarak yapabilme imkanınız da bulunmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı’nın hazırladığı "MEB E-OKUL VBS" isimli Android uygulamasını cihazınıza indirerek tüm işlemleri buradan gerçekleştirebilirsiniz.

E-OKUL YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

E-okul sisteminde öğrencilerin karne notları ve devamsızlık bilgisi gibi bilgilerin girilmesi öğretmenler ve okul idarecileri tarafından sağlanmaktadır. Öğretmen ve idareciler, "https://e-okul.meb.gov.tr/"  adresinde kendilerine MEB tarafından verilen kullanıcı adı ve şifrelerini yazabilir ve resimdeki karakterleri doğrulayıp e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi’ne giriş yapabilirler.

SÖMESTR TATİLİ BAŞLIYOR!

Milyonlarca öğrenci, karnelerini almak ve sömestr tatiline girmek için heyecanla bekliyor.2015-2016 eğitim-öğretim yılı sömestr tatili 22 Ocak Cuma günü başlıyor. Sömestr tatili 16 gün sürecek ve öğrencilere bu süre zarfı içerisinden ödev verilmeyecek. 

Sömestr tatilinin ardından 8 Şubat Pazartesi günü ikinci dönem başlayacak ve eğitim-öğretime tekrardan start verilecek. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.