Borla Çalışan İHA'lar Geliyor

Kasım ayı içinde borla çalışan insansız hava araçlarının kullanılacağı belirtildi.

Borla Çalışan İHA'lar Geliyor
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun borla çalışan insansız hava araçlarında havada kalma süresinde mükemmel artış yakaladıklarını açıkladı. Bakan Alaboyun tarafından Anadolu Ajansı'na yapılan açıklamada yapılan çalışmalarda sona yaklaşıldığı, Kasım ayı içinde borla çalışan uçakların semalarda olacağı belirtildi.

İnsansız Hava Araçları teknolojisinde çalışan bilim insanlarının silahlı araçlar üstünde çalıştığı bilinirken bu aşamanın da yakıt tüketimini yerlileştirmek ve minimize etmek için kullanıldığı belirtiliyor.

Öte yandan bor madeninin kara araçlarında ve diğer hava araçlarında yakıt olarak kullanılmasına yönelik çalışmalar devam ederken şimdilik bu alanda yalnızca pil yapıldığı bildiriliyor. Geliştirilen pillerin insansız hava araçlarında yüzde 60 oranında havada kalma süresi sağlandığı ifade ediliyor. 

Kısa vadede insansız hava araçlarında 9 saat havada kalma süresi üstünde çalıştıklarını ifade eden Alaboyun Kasım ayı içinde bu seviyedeki uçakların kullanıma başlanacağını söyledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.