Android işletim sistemine sahip telefonlarda numara engelleme nasıl yapılır?

Android ve iPhone numara engelleme nasıl yapılır? Android numara engelleme kısayolu nedir? iPhone'larda arayan numarayı engelleme nasıl yapılır?

Android işletim sistemine sahip telefonlarda numara engelleme nasıl yapılır?
02 Aralık 2015 Çarşamba 17:20

 Teknolojiyle beraber her alanda spam da hızla yaygınlaştı. Konuyla ilgili vatandaşların şikayetlerini değerlendiren kamu otoriteleri çeşitli tedbirler almaya başladı. Ancak ülkemizde halen veri koruma yasası ve uygulamalarında ciddi problemler bulunduğu için spam arama ve mesajlar vatandaşları rahatsız etmeye devam ediyor. Haberimizde yeni nesil telefonlarda numara engellemenin nasıl yapılacağını ortaya koyuyoruz.

Android telefonlarda numara engelleme nasıl yapılır?

Android işletim sistemine sahip telefonlarda genellikle farklı uygulamalar bulunduğu için genel olarak en etkili yöntem ve uygulamaları inceliyoruz. Bu konuda en yaygın kullanım oranına sahip olan TrueCaller uygulaması Android numara engelleme için başlıca özelliklerin hepsini sunuyor. 

Android numara engellemeyi Trucaller kullanarak yapmak isteyenler öncelikle uygulamayı Play Store üzerinden indirmek zorunda. Bu uygulamanın özelliği rehberleri kendi sunucusuna kaydederek arayan kimliği gösterme işlevi sunması. Yani uygulamayı kuranlar rehbere telefon numarasını nasıl kaydetmişse suncularda da aynı isimle çıkıyor. Böylece kullanıcılardan derlenen veriler arayan kimliği şeklinde uygulamayı kullananlara yansıtılıyor.

Trucaller uygulaması ile numara engelleme için uygulamayı açarak gelen aramada engelle butonuna basmak yetecektir.

iPhone numara engelleme nasıl yapılır?

iPhone'lar standart ve uygulama gerektirmeyen bir engelleme işlevi ile donatılmış durumda. Bu yüzden gelen spam aramaları arama geçmişinden bularak engellenenler listesine eklemek çok daha basit olacaktır. Aşağıdaki resimde İphone numara engelleme özelliği basitçe görülebilir. 



Spam mail, uygulamalar ve aramalardan kurtulmak için ayrıca verileri hassas bir şekilde korumak gerekiyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.