UEFA kura çekiminde Fenerbahçe'nin rakibi Braga oldu - Fenerbahçe'nin ilk maçı ne zaman?

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu eşleşmelerinde Fenerbahçe'nin rakibi Portekiz temsilcisi Braga oldu. Braga'yı tanıyalım. Fenerbahçe'nin Braga ile oynayacağı ilk maç ne zaman? Fenerbahçe'nin uefa avrupa ligi ilk maçını hangi kanal yayınlayacak? Detaylar haberimizde..

UEFA kura çekiminde Fenerbahçe'nin rakibi Braga oldu - Fenerbahçe'nin ilk maçı ne zaman?
26 Şubat 2016 Cuma 20:50

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu eşleşmeleri gerçekleşti. Temsilcimiz Fenerbahçe'nin Nyon kentinte yapılan kura çekiminde rakibi Portekiz'den Braga oldu. Sarı-Lacivertli takım Braga ile ilk maçını 10 Mart'ta  kendi evinde oynayacak. Kendi evinde oynadığı maçta iyi bir skor alarak rövanş maçına avantajlı bir şekilde gitmek istiyor. Fenerbahçe Braga arasındaki rövanş karşılaşması ise 17 Mart'ta Portekiz'de oynanacak.

"Bence İyi bir kura oldu"

Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Robin van Persie, son 16 turunda Braga ile eşleşmesini değerlendirdi. Fenerbahçe TV'ye konuşan Van Persie iyi bir kura çektiklerini belirterek, "Bence iyi bir kura oldu. Ben daha önce Braga'ya karşı oynamıştım. Manchester United'deki ilk sezonumdu. Braga'ya karşı deplasmanda oynadığımız ilk maçta ben yedek kulübesinden sonradan oyuna girip gol atmıştım ve yanlış hatırlamıyorsam 2-1 kazanmıştık. İkinci maç bizim için çok zorlu geçmişti. Kendi sahamızda oynuyorduk ama 2-0 geriye düştük, Braga 2 gol bulmayı başardı. Bu da onların çok iyi bir takım olduğunu gösteriyor diye düşünüyorum. İki buçuk yıl kadar önceydi. Geçen sürede Braga'nın kadrosunda tabii ki değişiklik olmuştur, birçok şey değişmiştir ama tecrübem bana söylüyor ki; gerçekten iyi bir takım, iyi bir futbol kulübü. Aynı zamanda ilginç bir stadyumları var. Kale arkasında büyük taşlardan, büyük kalelerden oluşan dekorları var. Böyle enteresan bir stat eğer yanlış hatırlamıyorsam." açıklamasını yaptı.

İlk maçta gol yememek son derece önemli

Hollandalı yıldız Robin Van Persie ilk maçta gol yememenin önemine dikkat çekerek, "Böyle eleme maçlarında en önemli nokta; ilk maçta gol yememek. Bu son derece önemli. Çünkü Lokomotiv Moskova'yla oynadığımız maçta da gördük ki; ilk maçta gol yemediğimiz ve maçtan 2-0'lık avantajla ayrıldığımız için ikinci maçta geriye düşsek de kontrolün bizim elimizde olduğu hep kafamızda vardı. Çünkü 1 gol atarsak turu geçtik diye bakıyorduk. Rakibimizin 4-1 gibi bir skora ulaşması gerekecekti. Bu yüzden kontrolü elinizde tutmanız açısından ilk maçta gol yememek son derece önemli oluyor böyle iki ayaklı eleme turlarında. Dünkü düşüncemizde buydu. Bu düşünceyle sahada olup ilk maçta gol yemememiz gerekiyor." dedi.

Fenerbahçe'nin rakibi Braga'yı tanıyalım

Portekiz futbolunun dinamolarından bir tanesi olan Braga, 1975-1976 sezonundan bu yana Portekiz Birinci Lig'de mücadele ediyor. 2010-2011 sezonunda Şampiyonlar Ligi grubunu 3. sırada bitiren Braga, yoluna UEFA Avrupa Ligi'nden devam etmişti. Braga Uefa Avrupa Ligi'nde, Lech Poznan, Liverpool, Dinamo Kiev ve Benfica'yı eleyerek finale yükselmiş ancak finalde bir başka Portekiz ekibi Porto'ya 1-0 kaybetmişti.

Braga'nın başında 42. yaşındaki teknik direktör  Paulo Fonseca bulunuyor.

UEFA Avrupa Ligi F grubunda mücadele eden Braga, Fransa'nın Marsilya, Çek Cumhuriyeti'nin Slovan Liberec ve Hollanda'nın Gronıngen takımlarının önünde grubu 13 puanla ilk sırada tamamladı.Son 32 turunda İsviçre'nin Sion takımıyla eşleşen Braga, ilk maçını deplasmanda oynadı. Sion'u deplasmanda 2-1'lik skorla geçen Portekiz takımı, kendi sahasındaki maçta 2 kez geriye düşmesine rağmen sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrıldı ve adını son 16 turuna yazdırdı.

Braga maçlarını 30 bin kişilik Municipal stadında oynuyor. Toplam değeri 60 milyon 350 bin Euro olan Braga'nın en pahalı futbolcusu, piyasa değeri 11 milyon Euro olan Rafa Silva. Sol kanatta oynayan Rafa Silva'dan sonra en pahalı oyuncu 5 milyon Euro ile Bursaspor'un eski futbolcusu Josue.

Bugüne kadar Türk takımlarıyla 3 kez eşleşen ve 6 maç yapan Portekiz temsilcisi, 4 galibiyet ve 2 mağlubiyet aldı. UEFA Şampiyonlar Ligi 2012-2013 sezonunda Galatasaray'ın grubunda yer alan Braga, İstanbul'da 2-0 galip geldi. Portekiz ekibi, sahasındaki maçta ise sarı-kırmızılı takıma 2-1 mağlup oldu.

Braga'nın UEFA kadrosu şu şekilde;

Kaleciler: Marafono, Tiago Sa, Daniel Clemente, Matheus

Defans: Willy Boly, Andre Pinto, Baiano, Djavan, Ricardo Ferreira, Arghus, Artur Jorge, Jose Gomes, Nurio Fortuna, Marcelo Goiano

Orta saha: Luiz Carlos, Rafa Silva, Filipe Augusto, Josue, Alan, Nikola Vukcevic, Joca, Mauro, Rui Correia

Forvet: Wilson Eduardo, Rui Fonte, Nikola Stoiljkovic, Ahmed Hassan, Pedro Santos

Fenerbahçe'nin Braga ile oynayacağı UEFA Avrupa Ligi son 16 turu maçları TRT 1 HD kanalından naklen yayınlanacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.