Türkiye'nin EURO 2016'daki rakipleri

A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası'nda aynı grupta yer aldığı rakiplerinden Hırvatistan, İspanya ve Çek Cumhuriyeti'nden hiçbirine geçmişte galibiyet sayısı bakımından üstünlük kuramadı.

Türkiye'nin EURO 2016'daki rakipleri
08 Haziran 2016 Çarşamba 16:05

A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası (EURO 2016) D Grubu'nda yer aldığı rakiplerinden Hırvatistan, İspanya ve Çek Cumhuriyeti'nden hiçbirine geçmişte galibiyet sayısı bakımından üstünlük kuramadı.

Türkiye, gruptaki 3 rakibiyle geçmişte resmi ve özel toplam 25 kez karşılaştı. Bu maçlardan sadece 4'ünü kazanabilen ay-yıldızlı ekip, 12 kez mağlup oldu, 9 müsabakada da eşitliği bozamadı. Üç rakibine toplamda 20 gol atan milliler, kalesinde ise 42 gole engel olamadı.

Grupta 12 Haziran'da ilk maçta karşılaşacağı Hırvatistan ile daha önce 6 kez karşılaşan Türk Milli Takımı, 4 beraberlik, 2 yenilgi aldı, 4 gol atıp, 8 gol yedi.

İkinci maçında 17 Haziran'da İspanya ile karşılaşacak Türkiye, rakibiyle daha önce oynadığı 10 maçta bir galibiyet, 5 mağlubiyet aldı, 4 kez berabere kaldı. İspanya'ya 5 gol atan milliler, 14 kez meşin yuvarlağı filelerinden çıkardı.

D Grubu'nda 21 Haziran'da Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacak ay-yıldızlı ekip rakibini geride kalan 9 maçta 3 kez mağlup etti, 5 kez yenildi, bir kez de eşitliği bozamadı. Türkiye, attığı 11 gole karşı filelerinde 20 gol gördü.

Türkiye-Hırvatistan maçları

Milliler, Hırvatistan ile tarihinde 7. kez karşılaşacak.

Türkiye, 4'ü resmi, 2'si özel geride kalan 6 maçtan 2'sini kaybederken, 4'ünde berabere kaldı, rakibi karşısında penaltılar hariç galibiyet elde edemedi. Bu maçlarda 4 gol atan Türkiye, kalesinde 8 gol gördü.

Türkiye-İspanya maçları

Türkiye ile İspanya, EURO 2016'da 11. kez karşı karşıya gelecek.

Türk Milli Takımı, son 2 Avrupa Şampiyonası'nda kupayı kaldıran rakibiyle geçmişte yaptığı 10 maçtan sadece birini kazanırken, 5 kez rakibine yenildi, 4 kez de berabere kaldı.

Beşi Dünya Kupası Elemeleri, 2'si Avrupa Şampiyonası Elemeleri, 3'ü de özel olmak üzere geride kalan 10 maçta 5 gol atan ay-yıldızlı ekip, kalesinde ise 14 gol gördü.

Türkiye-Çek Cumhuriyeti maçları

Türkiye ile Çek Cumhuriyeti A milli futbol takımları, EURO 2016'da 10. kez karşı karşıya gelecek.

Türk Milli Futbol Takımı, Çek Cumhuriyeti ile 6'sı özel, 3'ü resmi olmak üzere 9 kez karşılaştı, bu müsabakaların 5'ini yitirdi, 3'ünü kazandı, birinde de berabere kaldı.

Bu maçlarda 11 gol atan ay-yıldızlı ekip, kalesinde ise toplam 20 gol gördü.

(AA)

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.