Rio 2016'da halter heyecanı yaşanıyor. Daniyar İsmayilov kimdir?

Rio 2016 olimpiyatlarında Türkiye'yi temsil eden Daniyar İsmayilov kimdir? Türkiye 31. Rio Olimpiyatlarında halterde 4 sporcu ile katıldı. Erkeklerde tek sporcu ise Daniyar İsmayilov - Halterde madalya hedefleyen İsmayilov ile ilgili detaylar haberimizde.

Rio 2016'da halter heyecanı yaşanıyor. Daniyar İsmayilov kimdir?
09 Ağustos 2016 Salı 10:55

Halter Erkekler 69 kilogramda yarışacak olan Daniyar İsmayilov, bu gece saat 01.00'da Rio'da düzenlenen Rio 2016 Olimpiyatlarında altın madalya için yarışacak. Rakiplerini egale edip altın madalyaya uzanmak isteyen ve Türkiye'yi sevince boğmayı hedefleyen İsmayilov, bu gece olimpiyatlarda boy göstecek. Peki Türkiye'nin gururu Daniyar İsmayilov kimdir? Daniyar İsmayilov ile ilgili merak edilenlere haberimizden ulaşabilirsiniz.

Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, halterde türk sporculardan gümüş madalya beklediklerini, altın madalyayı ise zorlayacaklarını ifade etti. Taşpınar, "31. Rio Olimpiyatları'na üç bayan ve bir erkek sporcu ile katılıyoruz. İddialıyız. En az gümüş madalya bekliyoruz, altını zorlayacağız." dedi.

Daniyar İsmayilov kimdir?

3 Şubat 1992 yılında Türkmenistan'da dünyaya gelen Daniyar İsmayilov, Türkmenistan asıllı Türk Haltercidir. 2012 Yaz Olimpiyatlarında Türkmenistan adına yarışan Daniyar İsmayilov, daha sonrasında Türk vatandaşı olup Tiflis'te düzenlenen 2015 Avrupa Halter Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil etmiştir. İsmayilov, Brezilya'nin Rio de Jenario kentinde düzenlenen Rio 2016 Olimpiyatlarında Türkiye adına Halter branşında yarışmaktadır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.