Nihat Kahveci'li Real Sociedad'a vergi kaçaklığı şoku

Aralarında milli yıldızımız Nihat Kahveci'nin de bulunduğu 2000 yılının Real Sociedad'ı için vergi kaçakçılığı iddiası ortaya atıldı. 2000'li yıllarda Sociedad'ta Xabi Alonso, Nihat Kahveci, Mikel Arteta gibi oyuncular oynuyordu.

Nihat Kahveci'li Real Sociedad'a vergi kaçaklığı şoku
05 Ocak 2016 Salı 14:52

Nihat Kahveci'nin Sociedad yılları
İlgili Galeriye Git
Oyuncuların ücretlerini düşük gösteren İspanyol kulübünün, oyuncu maaşları üzerinden vergi kaçırdığı iddia edildi. Haberler Nihat Kahveci'nin bu kulüpte forma giydiği döneme dayanıyor.

2000’li yılların Real Sociedad takımıyla ilgili İspanya’dan şok bir iddia geldi. Nihat Kahveci, Xabi Alonso ve Mikel Arteta gibi oyuncuların oynadığı dönemde Real Sociedad kulübünün, oyunculara ödediği ücret üzerinden vergi kaçırdığı iddia edildi.

İspanyol Extra Confidencial’ın haberine göre Sociedad, transfer paralarını vergi cenneti olarak bilinen bölgelerdeki şirketler vasıtasıyla değerlendirdi ve bunu Bask Milliyetçi Partisi’nin (PNV) onayıyla yaptı. Buna göre Sırp Darko Kovacevic, Rus Valeri Karpin, Türk Nihat Kahveci, İspanyol Mikel Arteta gibi isimlerin de aralarında olduğu bir çok oyuncunun ücretinde usülsüzlük yapıldı.


PARTİDEN YARDIM

Eylemlerin, Bask Milliyetçi Partisi tarafından bölgenin en güçlü takımına yardım olarak nitelendirildi. Real Sociedad kulübünün oyuncularla yapılan sözleşmeler fotoğraflarıyla paylaşıldı. Futbolcuların gerçek kazançlarının bildirilenden farklı olduğu ve oyuncuların daha fazla ücret aldığı ifade edildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.