Kadıköy'de dev derbi - Fenerbahçe Beşiktaş maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe Beşiktaş Canlı Anlatım

Nefesler tutuldu ve derbi saati beklenmeye başlandı. Spor Toto Süper Ligin 23. haftasında Kadıköy'de şampiyonluk yarışını büyük oranda etkileyecek dev derbi bu akşam oyanacak. Beşiktaş ve Fenerbahçe 23. haftanın son maçında Kadıköy'de karşılaşacak. FB BJK 23. hafta derbi maçı - Fenerbahçe Beşiktaş maçları istatistikleri - Şenol güneş açıklama. Maç öncesinde iki takımın 11'leri belli oldu. Detaylar haberimizde..

Kadıköy'de dev derbi - Fenerbahçe Beşiktaş maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe Beşiktaş Canlı Anlatım
29 Şubat 2016 Pazartesi 19:55

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk yarışını büyük oranda etkileyecek dev derbiye dakikalar kaldı. Tüm Türkiye'nin kitlendiği karşılaşma öncesi iki takım taraftarları maçın başlamasını bekliyor. 22. haftaya lider giren Beşiktaş, şampiyonluğu bırakmak istemeyen Fenerbahçe'ye konuk oluyor. UEFA Avrupa Ligi'nde son 16'ya kalan ve  bu sezon Kadıköy'de yenilgi yüzü görmeyen Fenerbahçe'de hedef 3 puan alarak puan farkını 1'e indirmek. Oynadığı futbol ile zevk veren Beşiktaş'ta ise Kadıköy'de galip gelerek Fenerbahçe ile arasındaki bir maç eksiğiyle 4'e çıkarmak.

Lider Beşiktaş geçtiğmiz hafta evinde Gençlerbirliği’ni ağırlamış, karşılaşmadan 1–0'lık galibiyetle ayrılmıştı. Bir maç eksiğiyle Fenerbahçe'nin 1 puan önünde bulunan Beşiktaş'ta hedef, Fenerbahçe'yi  yenip ve eksik maçından da galibiyetle ayrılıp ve puan farkını 7'e çıkarmak.

UEFA Avrupa Ligi son 32 Turu'nda Lokomotiv Moskova'ı geçip son 16'ya kalan Fenerbahçe'de moraller yerinde. Ligin 21. haftasında Bursaspor deplasmanına konuk olan Fenerbahçe, karşılaşmadan ise 0–0'lık golsüz beraberlikle ayrılmıştı ve Bursa'da 2 puan bırakmıştı. Fenerbahçe Kadıköy'de Beşiktaş'ı yenerek aradaki puan farkını düşürmeyi hedefliyor.


FENERBAHÇE - BEŞİKTAŞ CANLI ANLATIM İÇİN TIKLAYINIZ


Vitor Pereira: "Sadece kazanmak bize yetmez"


Vitor Pereira oyuncularını kritik derbiye özel olarak hazırlıyor. Pereira oyuncularla yaptığı toplantıda, "Sadece kazanmak, rakibi mağlup etmek bize yetmez. Bu maça öyle hazırlanmalıyız ki, 90 dakika bittiğinde rakibimize bizim şampiyon olacağımız mesajını vermeliyiz" dedi. Pereria yarın oynanacak derbide Mario Gomez'e özel önlem almayı planlıyor. Fenerbahçe'nin başarılı defans oyuncusı Kjaer, maç boyunca Gomez'in peşinden hiç ayrılmayacak ve Gomez'in topla buluşmasına engel olacak. Beşiktaş orta sahasına yoğun pres uygulamayı planlayan Pereria, rakibin orta saha oyuncularının topla oynanamasına izin vermeyecek. 

Şenol Güneş ve oyuncular arasında mini toplantı

Beşiktaş'ın tecrübeli çalıştırıcısı Şenol Güneş oyuncularını mental açıdan hazırlıyor. Ligin en iyi deplasman takımı Beşiktaş'ta beraberliğin önemini de çok iyi biliyor. Şenol Güneş derbi de takım savunmasına çok önem verecek. Orta alanda kapılan toplarla skora gitmeyi hedefleyen Şenol Güneş, forvette Gomez'e güveniyor. Kanatlardan yapılan ortalarda Alman Yıldız topla buluşturulmaya çalışılacak.

Şenol Güneş oyuncularla yaptığı toplantıda, "Sezon başından bu yana kazandık, kaybettik, berabere kaldık. Ancak şu bir gerçek ki, oynadığımız her maçta galibiyete yakın olan taraftık. Her zaman futbol oynadık. Bulunduğumuz yere de sonuna kadar hak ederek geldik. Ligin en keyif veren futbolunu ortaya koyduk. Şimdi bunu Kadıköy’de de gösterme zamanı. Sahaya çıkıp en iyi olduğumuza herkesi ikna edebiliriz" konuşmasını yaptı.

Beşiktaşlı futbolculardan Şenol Güneş'e "Fenerbahçe'den daha iyi takımız"

Beşiktaşlı oyuncular teknik direktör Şenol Güneş'e tam destek verdi. Futbolcular, "Kağıt üzerinde tek tek incelendiğinde herkes farklı sonuçlar çıkarabilir. Ancak biz takım olarak F.Bahçe’den daha iyi olduğumuzu biliyoruz. Bu kimliğimizi de göstermek istiyoruz" dedi.

Fenerbahçe - Beşiktaş maçları istatistikleri

- Fenerbahçe ve Beşiktaş tarih boyunca 339 kez karşı karşıya geldi. 339 karşılaşmada Fenerbahçe 128 kez galibiyet alırken, Beşiktaş rakibi karşısında 123 kez mağlup etmeyi başardı. İki takım arasında oynanan karşılaşmalarda 88 maç berabere sonuçlandı. 

- Fenerbahçe oynanan karşılaşmalarda Beşiktaş filelerine 427 gol atarken, Beşiktaş Fenerbahçe kalesine 464 gol kaydetti. 

- Fenerbahçe Beşiktaş karşılaşmalarında Fenerbahçe'de en çok gol atan oyuncular Cemil Turan 19 gol ve Alex De Souza 13 gol

- Fenerbahçe Beşiktaş karşılaşmalarında Beşiktaş'ta en çok gol atan oyuncular Hakkı Yeten 32 gol, Şeref Görkey 13 gol ve Metin Tekin 13 gol

- İki takım arasında oynanan karşılaşmalarda en farklı skor 6 Aralık 1958 tarihinde oynanan Fenerbahçe - Beşiktaş karşılaşması oldu. Karşılaşmada Fenerbahçe rakibini 7-0 yenerek tarihte en farklı skoru kaydetti.

- 23 Mart 1941 tarihinde oynanan karşılaşmada ise Beşiktaş rakibini 7-1 yenerek Fenerbahçe karşısında en farklı skorunu aldı.

- İki takım arasında oynanan karşılaşmalarda en çok gol atılan maç 1974 TSYD kupasında oynanana müsabakada kaydedildi. Tam 9 golün olduğu karşılaşmada Beşiktaş Fenerbahçe'yi 5-4 yendi.

En erken gol Elvir Boliç'ten

- Fenerbahçe Beşiktaş arasında oynanan karşılaşmalarda en erken golü kaydeden oyuncu Fenerbahçe'den Elvir Boliç oldu. Boliç Beşiktaş'a 15. saniye gol attı.

- İki takım arasında oynanan maçlarda Bir maçta en çok gol atan oyuncu Fenerbahçeli Zeki Rıza Sporel'den geldi. Sprotel 1926 yılında oynanan müsabakada Beşiktaş kalesine tam 4 gol attı. (Fenerbahçe 4 Beşiktaş 1) 

Fenerbahçe sahasında mağlup olmuyor.

Spor Toto Süper Lig 2015-2016 sezonunda kendi sahasında 11 lig maçına çıkan Fenerbahçe rakiplerine geçit vermiyor. Sarı-LAcivertli ekip ligde çıktığı 11 karşılaşmanın 9'unda galip gelirken, 2 maçta da berabere kadı. 

Ligde 50 puana sahip Fenerbahçe,29 puanını kendi evinde aldı.

Fenerbahçe ikinci yarılarda kalesini koruyamıyor.

Fenerbahçe bu sezon oynadığı maçların ikinci yarılarında kalesini gole kapatmakta zorluk çekiyor. Maçların ilk yarılarında kalesinde 5 gol gören Sarı-Lacivertli ekip, ikinci yarılarda kalesinde 14 gol gördü. Karşılaşmaların ilk yarılarında golleri bulan Fenerbahçe topu rakip kalelere 20 kez göndermeyi başardı. Sarı-Lacivertli takım özellikle ilk ve ikinci yarıların son çeyreklerinde rakip kaleye 22 kez meşin yuvarlağı gönderdi.

Fernandao ve Nani en skorer isimler



Fenerbahçe'nin kendi oynadığı maçlarda golculeri Fernandao ve Nani olarak göze çarpıyor. Sarı-Lacivertli takımın Brezilyalı forveti Fernandao ligde attığı 10 gol ile takımın en skorer oyuncusu konumunda. Fernandao, 10 golün 7'sini Kadiköy'de kaydetti. Portekizli oyuncu Luis Nani ise Kadıköy'de 5 kez gol sevinci yaşadı.

Beşiktaş son 30 dakikada sonuca gidiyor.

Spor Toto Süper Lig'in lideri Beşiktaş bu sezon oynadığı maçların ilk yarılarında skor üretmekte zorluk çekiyor. Karşılaşmaların ilk yarılarında 15 gol kaydeden Siyah-Beyazlı ekip, ikinci yarılarda 34 golle dikkat çekiyor. 

Beşiktaş bu sezon en fazla golü 60-75. dakikalar arasında kaydetti. Kara Kartal en az golü ise ilk yarım saatlik dilimde kaydetti. 

Beşiktaş'ta en golcü oyuncu Gomez



Beşiktaş'ın Alman Yıldızı Mario Gomez, Süper Lig'in gol krallığında zirvenin sahibi. Alman Yıldız takımın gol yükünü sırtlıyor. Beşiktaş'ın ligde kaydettiği 49 golün 16'sı Mario Gomez'den geldi.

Şenol Güneş Kadıköy'de galip gelemedi

Beşiktaş'ın teknik direktörü Şenol Güneş, 28 yıllık kariyerinde Kadıköy'de galibiyet yüzü göremedi. Tecrübeli çalıştırıcı Kadıköy'de çıktığı 17 lig maçında 13 malubiyet 4 beraberlik aldı. Şenol Güneş 2009-2010 yılında Trabzonspor'un başındayken çıktığı karşılaşmada Fenerbahçe'yi şampiyonluktan etmişti. 

Fenerbahçe Kadıköy'de üstün

Fenerbahçe ile Beşiktaş'ın Kadıköy'de karşılaştığı son 11 maçın skorları şu şekilde;

FENERBAHÇE - BEŞİKTAŞ

Tarih        Skor

26.02.2006   2 - 2

19.11.2006   0 - 0

03.11.2007   2 - 1

29.11.2008   2 - 1

18.04.2010   1 - 0

19.09.2010   1 - 1

05.02.2012   2 - 0 

29.04.2012   2 - 1 

07.10.2012   3 - 0

30.10.2013   3 - 3

22.03.2015   1 - 0

Fenerbahçe – Beşiktaş derbisinin biletler fiyatları 

1. Kategori - 375,00 TL

2. Kategori - 360,00 TL

3. Kategori - 320,00 TL

4. Kategori - 270,00 TL

5. Kategori - 190,00 TL

6. Kategori - 125,00 TL

TARİH: 29 Şubat 2016 Pazartesi

SAAT: 20:00

STAD: Şükrü Saraçoğlu Stadı

HAKEM: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

YAYINCI KURULUŞ: LİG TV

FENERBAHÇE muhtemel 11: Volkan Demirel, Caner Erkin, Bruno Alves, Simon Kjaer, Gökhan Gönül, Josef De Souza, Mehmet Topal, Diego, Volkan Şen, Luis Nani, Robin Van Persie

BEŞİKTAŞ muhtemel 11: Tolga Zengin, İsmail Köybaşı, Marcelo Guedes, Alexis Delgado, Andreas Beck, Oğuzhan Özyakup, Atiba Hutchinson, Jose Ernesto Sosa, Ricardo Quaresma, Olcay Şahan, Mario Gomez

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Şampiyon Beşiktaş.