Galatasaray, Denizli ile ilk galibiyetini aldı

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftası açılış maçında Galatasaray, Türk Telekom Arena'da konuk ettiği Bursaspor'u ikinci yarıda bulduğu gollerle 3-0 yenerek kötü gidişine son verdi.

Galatasaray, Denizli ile ilk galibiyetini aldı
04 Aralık 2015 Cuma 22:25

Spor Toto Süper Lig'te puan kayıpları yaşayan Galatasaray, evinde Bursaspor'u konuk etti. Kötü gidişine dur demek isteyen sarı kırmızılı ekip konuk ettiği Bursaspor karşısında 3 puanı hedefleyerek sahaya çıktı.

Maçın oynandığı Ali Samiyen Türk Telekom Arena Stadı'nda Galatasaraylı oyuncular taraftar tarafından protesto edildi. 

Mücadeleye Bursaspor'un vuruşu ile başlandı. Maçın ilk dakikalarında iki takımda kontrollü oyun ortaya koyarken, ilk atak 9. dakikada Galatasaray'dan geldi. Selçuk ve Podolski'nin anlaşamadığı pozisyonda Galatasaray gol fırsatını elinden kaçırdı. Maçın 14. dakikası, fair-play davranışa sahne oldu. Galatasaray'ın yıldız oyuncusu Burak Yılmaz, kendinden çıkan topa korner kararı veren hakem Suat Arslanboğa'yı uyararak doğru karar vermesini sağladı. Burak Yılmaz'ın bu hareketi taktir topladı. İlk yarının 25. dakikasında konuk ekip Bursa yakaladığı net fırsatları değerlendiremedi. İlk yarının geri kalan dakikalarında gol olmazken, Bursaspor Galatasaray kalesine 6 şut gönderirken, Galatasaray, Bursa kalesine şut gönderemedi.

Maçın ikinci yarısı ilk yarıya oranla daha tempolu başlarken, ilk gol 68. dakikada Alman oyuncu Lucas Podolski'den geldi. Sabri'nin gönderdiği topu güzel kontrol eden Podolski, sert bir şut ile Galatasaray'ı Bursaspor karşısında 1-0 öne geçirdi. Öne geçtikten sonra rahatlayan Galatasaray'da ikinci gol Yasin'den geldi. 80 dakikada ceza sahası içerisinde top ile buluşan Yasin Öztekin, topu ağlara gönderdi ve Galatasaray'ı Bursa karşısında 2-0 öne taşıdı. Maçın geri kalan dakikalarında tempo düşerken maçın skorunu belirleyen oyuncu Burak Yılmaz oldu. Maçın 90. dakikasında Podolski'nin gönderdiği pasa güzel bir vuruş ile süsleyen Burak, Galatasaray'ı Bursa karşısında 3-0 öne geçirdi ve maçın skorunu tayin etti.

GALATASARAY - BURSASPOR : 3 - 0

GALATASARAY: Muslera, Sabri, Chedjou, Semih, Hakan, Selçuk, Jose Rodriguez, Yasin, Sneijder, Podolski, Burak

BURSASPOR: Mert, Erdem, Serdar Aziz, Dany, Emre, Aziz, Bekir Yılmaz, Traore, Dzsudzsak, Josue, Necid 

GOLLER:  Podolski (68.dk), Yasin(80.dk), Burak (90.dk)

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.