Galatasaray Benfica\'ya mağlup oldu

Galatasaray UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu 4. maçında Portekiz temsilcisi Benfica ile deplasmanda karşı karşıya geldi. İlk yarıda gol olmayan müsabakada Benfica temsilcimiz Galatasaray 2-1 yenerek sahadan galibiyet ile ayrıldı.

Galatasaray Benfica\'ya mağlup oldu
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Galatasaray UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu 4. maçında Portekiz temsilcisi Benfica ile deplasmanda karşı karşıya geldi. İlk yarıda gol olmayan müsabakada Benfica temsilcimiz Galatasaray  2-1 yenerek sahadan galibiyet ile ayrıldı.

Maçın ilk dakikalarında ev sahibi Benfica maça hızlı başladı. Galatasaray kalesine tehlikeli gelsede golü bulamadı. Galatasaray 21. dakikada yakaladığı net pozisyondan yararlanamadı. İlk yarının geri kalan dakikalarında temponun düşük olduğu bir oyun oynandı ve iki takım devreye 0-0'lık beraberlikle girdi. İlk yarıda ev sahibi Benfica temsilcimiz Galatasaray karşısında daha diri bir oyun sergilesede, Galatasaray ilk yarının sonlarında oyunda dengeyi getirdi.

İkinci yarıya Benfica hızlı başladı ve 52. dakikada aradığı golü buldu. Ceza sahası içindeki karambolde onüne gelen topa sert bir şekilde vuran Jonas takımını 1-0 öne geçirdi. Golden sonra morali bozulan Galatasaraylı oyuncular hemen konsantrasyonlarını kaybetmedi ve 58. dakikada Podolski'nin usta vuruşuyla beraberliği yakaladı ve skoru 1-1'e getirdi. Burak'tan seken topa sert bir şekilde köşeye gönderen Alman yıldız takımına beraberlik golünü getirdi. Golden sonra ev sahibi Benfica baskı kurmaya çalışsa da Galatasaray bu dakikalarda oyunda konsantrasyonunu yüksek tuttu. Kendi yarı sahasına çekilen takımımız 66. dakikada 2. golü kalesinde gördü. Luisao ceza sahasında önünde kalan topa sert vurdu ve takımını öne geçirdi. Golden sonra Benfica oyunun kontrolünü almaya başladı. 71. dakikada Benfica çok tehlikeli geldi ve 3. golü kaçırdı.  Galatasaray beraberliği aradığı dakikalarda kalesindede tehlikeler gördü. 85. dakikada Benfica'da Gaitan 2. sarı kartını görerek oyundan atıldı ve takımını 10 kişi bıraktı. Bu dakikadan sonra baskısını iyice arttıran Galatasaray uzatmalarda Yasin ile çok net bir fırsattan yararlanamadı ve maçtan 2-1 yenik ayrıldı.

Bu sonuçla Galatasaray 4 puanda kalırken, Benfica puanını 9 yaptı ve bir üst tura çıkma şansını büyük ölçüde arttırdı. Galatasaray ise matematiksel olarak üst tura çıkma şansını sürdürürken,önünde kalan Atletico Madrid ve Astana maçında galibiyet alması gerekecek ve rakiplerinin puan kaybetmesini bekleyecek.

BENFICA - GALATASARAY : 2 - 1

STAT: Estadio da Luz

BENFICA: Julio Cesar, Silvio, Jardel, Luisao, Eliseu, Renato, Almeida, Talisca, Guedes, Gaitan, Jonas
TEKNİK DİREKTÖR: Rui Vitoria

GALATASARAY: Muslera, Dnayer, Chedjou, Hakan Balta, Olcan Adın, Selçuk, Bilal, Sabri, Sneijder, Podolski, Burak
TEKNİK DİREKTÖR: Hamza Hamzaoğlu

GOLLER :  Jonas (52.dk), Podolski(58.dk), Luisao(66.dk)

 

Takım                    O    G    B   M   PUAN
Benfica                  4     3     0    1       9  
Atletico Madrid     4     2     1    0       7
Galatasaray           4     1     1    2       4
Astana                   4     0    2     2       2

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.