Fenerbahçe 0 - 0 Braga İlk Yarı Sona Erdi - Fenerbahçe etkili oynuyor

UEFA Avrupa Ligi temsilcimiz Fenerbahçe son 16 turu ilk maçında Portekiz temsilcisi Braga ile Fenerbahçe Ülker Arena'da karşı karşıya geliyor. Peki uefa son 16 Fenerbahçe - Braga maçında son durum ne? Fenerbahçe nasıl bir oyun sergiliyor. Fenerbahçe Braga TRT1 Canlı izle - Detaylar haberimizde

Fenerbahçe 0 - 0 Braga İlk Yarı Sona Erdi - Fenerbahçe etkili oynuyor
10 Mart 2016 Perşembe 20:50

Uefa Avrupa Ligi'ndeki tek temsilcimiz Fenerbahçe bu akşam son 16 turunda Braga ile İstanbul'da karşı karşıya geliyor. Temsilcimiz Fenerbahçe Portekiz ekibi Braga karşısında seyirci desteğini de arkasına alarak ilk maçında avantajlı bir skor elde etmeyi planlıyor. İki ekip Avrupa kupalarında ilk defa karşı karşıya geliyor.



İki Takımın İlk 11'i şu şekilde;

FENERBAHÇE: Volkan, Şener, Kjaer, Alves, Caner, Josef, Mehmet Topal, Ozan, Volkan Şen, Alper, Van Persie.

BRAGA: Matheus, Andre Pinto, Eduardo, Luiz Carlos, Baiano, Rafa Silva, Ferreira, Ahmed Hassan, Vukcevic, Goiano, Josue

Fenerbahçe 0-0 Sporting Braga İlk Yarı

Maça istekli başlayan Fenerbahçe, seyircisininde desteğini alarak Braga kalesinde tehlikeli olmaya başladı. 8. Dakikada Caner'in son çizgiye indiği pozisyonda Braga oyuncusu Fereira tehlike yaratacak atağı kesti ve sakatlandı. Maça çok dikkatli başlayan Sarı-Lacivertli ekip bir dönem Bursaspor forması giyen Joshue'nin tehlikeli şutu sonrasında kalesinde büyük bir tehlike atlattı. Oyunu dengeleyen Braga takımı Fenerbahçe kalesine tehlikeli gelmeye başladı. Braga'da Ahmed Hassan sağ kanatta topu aldı. Bir anda ceza alanına girdi. Fenerbahçe defansı az adamla yakalandı. Boş pozisyonda sol köşeye vurdu, Volkan iki hamlede topu kontrol etti.

Fenerbahçe maçın 29. dakikasında Van Persie ile gole çok yaklaştı. Caner erkin'in ortasında topa yükselen Van Persie, vuruşunu gerçekleştiremedi ve Fenerbahçe mutlak pozisyondan yararlanamadı. Bu pozisyondan 2 dakika sonrasında Braga tehlikeli geldi. Vukcevic'in şutunu Volkan kurtardı. Maçın 38. dakikasında Van Persie kale önünde topa dokundu. Kaleci son anda kontrol etti. Fenerbahçe gole çok yaklaştı. İlk yarının geri kalan dakikalarında başka önemli bir atak olmadı ve iki takımda soyunma odasına 0-0'lık beraberlikle girdi.

Fenerbahçe - Sporting Braga Canlı İZLE


Aziz Yıldırım "O kupayı istiyorum"

Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş ile şampiyonluk yarışında olan Sarı-Lacivertli ekip, uefa kupasında da yoluna devam etmek istiyor. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın "O kupayı istiyorum" demesinden sonra Fenerbahçe'de şampiyonluk ile birlikte hedefi UEFA Kupasını müzesine götürmek. Bunun için öncelikle Braga'yı geçmek zorunda olan Fenerbahçe, bugün son 16 turu ilk maçında Portekiz ekibini evinde ağırlıyor.


Fenerbahçe'de son durum

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında evinde Braga ile karşılaşacak Fenerbahçe'de hazırlıklar devam ediyor. Vitor Pereira yönetiminde Can Bartu Tesisleri'nde gerçekleştirilen son antrenmada sarı lacivertli ekip, ilk bölümde 5-2 top kapma ve pas çalışması antrenmanlarını gerçekleştirdi.

Antrenmanın çalışmalardan sonra dar alanda çift kale maç yaparak bittiği kaydedildi.

Lazar Markoviç ve Gökhan Gönül takımdan ayrı çalıştı

Fenerbahçe'de sakatlıkları devan eden Lazar Markovic ve Gökhan Gönül takımdan ayrı özel bir program dahilinde çalışmalarını sürdürdü.

Sarı-lacivertli takım, Braga maçının hazırlıklarını yarın saat 18.30'da gerçekleştireceği antrenmanla tamamlayacak. 

 Vitor Pereira ve Van Persie basın toplantısında konuştu




Teknik Direktör Vitor Pereira ve Hollandalı yıldız Robin Van Persie Braga maçı öncesi kameraların karşısına geçti. Portekizli teknik adam basın toplantısında  iki maçında çok çekişmeli geçeceğini ve favorinin yarın belli olacağını ifade etti. Teknik Direktör Vitor Pereria'nın basın toplantısındaki satır başları şu şekilde;

İki maçta çok çekişmeli geçecek

Türkiye'de Portekiz Ligi düşünüldüğünde herkes Porto, Benfica ve Sporting Lizbon'u düşünüyor. Avrupa'da final oynamış ve Portekiz Ligi'nde  mücadelesini son haftaya kadar taşımış bir Braga'yla oynayacağız. Çok iyi organize olan ve agresif bir Braga'yla oynayacağız. Belki Türk taraftarlar Braga'yı görünce şaşıracaklar ama ben onları çok iyi tanıyorum. Tabii ki bizim de güçlü taraflarımız var. İyi bir sonuç almak istiyoruz. İki maç da çok çekişmeli ve güzel karşılaşmalar olacak.  
Favori yarın sahada belli olacak

Braga'yı çok da fazla anlatmaya gerek yok. Mücadeleci bir takımlar. 'Kim favori?' derseniz, bu yarın sahada belli olacak. Ben Yunanistan'da, Arabistan'da ve burada çalışırken de, her zaman Portekiz futbolunu takip ediyorum. Bizim belki tek bir avantajımız var o da benim Braga'yı çok iyi tanımam. Onlar ayrıca kendilerini Avrupa'da da göstermek istiyorlar. İki oynamayı seven takımın güzel bir mücadelesi olacak. 

Her takım kendi hocasına göre sahada olur. Bizim oyuncularımızın tanıdıkları Braga yıllar önceydi. Braga'yı bizim oyuncularımızın şimdi çok iyi tanıdığını düşünmüyorum. Yarın sahada nereli oldukları farketmeksizin kazanma amacındaki olan en iyi oyuncular olacak. 

Teknik Direktör Vitor Pereria'dan sonra açıklamalarda bulunan Van Persie, takım olarak iyi oynadıklarını ve 3 kupayıda kazanmak istediklerini ifade etti. Van Persi'nin basın toplantısındaki açıklamaları şu şekilde;

İlginç ve zor bir maç olacak. Geçtiğimiz hafta Porto'yu 3-1 yendiler. Bu da onların ne kadar güçlü bir takım olduklarını gösteriyorlar. Ben Manchester United'da oynarken, onlarla iki maç yapmıştık. Hatta kendi sahamızda oynadığımız maçta da 2-0 geriye düşmüştük, daha sonra 3-2 kazansak da çok zorlanmıştık ancak biz yine de her zaman olduğumuz gibi onlara karşı da hazır olacağız

Takım halinde iyi oynuyoruz

Aslında biz burada maçları kazanmak için bulunuyoruz. Her oyuncunun tabii ki saha içinde bireysel hedefleri de var. Savunmacılar ve forvetlerin görevleri var. Ben de gol atınca ya da sist yapınca kendimi daha iyi hissediyorum ama önemli olan bunu takım halinde yapabilmek. Biz Antalya ve Bursa'da puan kayıplarımız oldu, biz o maçlardan sonra geri dönmeyi bildik. Bazen kötü oynayıop, gol atarsınız bazen de iyi oynamanıza rağmen atamazsınız. Ancak önemli olan takım halinde iyi oynayabilmektir. Biz de kendimizi bu konuda çok geliştirdik. Ligde, kupada ve Avrupa'da yolumuza devam ediyoruz. Ancak bunu son adıma kadar sürdürmemiz gerekiyor. 

3 Kupayı kazanmak isterim

3 kupayı da kazanmak isterim. Üçünü ayrı ayrı kazanmak da bizim için onur olur. 'Süper Lig mi, Avrupa Ligi mi?' sorusuna cevap veremiyorum. Karar vermem gerçekten çok zor.  Bulunduğumuz pozisyondan mutlu olmalıyız ancak şunu da bilmeliyiz ki bizim elimizde şu anda hiçbir şey yok. Ama dediğim gibi son adım her zaman en zor adımdır. Kariyerimde kupalar kazandım ama bunların sayısı çok fazla değil. 6-7 kupa kazandım ama hepsinin ne kadar zor olduğunu biliyorum. Şu an iyi bir pozisyondayız, bunun tadını çıkarmamız lazım ve sağlam bir şekilde yolumuza devam etmemiz gerekiyor. 

Avrupa'da her zaman deplasman golü çok önemlidir. Biz tüm takım halinde rakibimizin planlarını önemsiyoruz ama gerçekten önemli olan bizimne yapacağımızdır. Buraya kadar takım halinde çok iyi adımlarla geldik. Tabii ki rakibimize de saygı duyuyoruz ama aynı saygıyı biz de hakediyoruz.

Maçı Fransız Hakem Yönetecek

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Fenerbahçe ile Braga arasında Ülker Stadı'nda oynanacak karşılaşmayı Fransa Futbol Federasyonu'ndan hakem Clement Turpin yönetecek.

Clement Turpin'in yardımcılıklarını Frederic Cano ve Nicolas Danos yapacak. Cyril Gringore'un dördüncü hakem olacağı maçta Benoit Bastien ve Fredy Fautrel ise ilave yardımcı hakem olarak görev alacak.

Fenerbahçe Braga Maçı Ne Zaman?

Fenerbahçe'nin Braga ile oynayacağı UEFA Avrupa Ligi son 16 turu maçları TRT 1 HD kanalından naklen yayınlanacak.

Tarih: 10 Mart 2016 Perşembe

Maç Saati: 20:00

Stat: Şükrü Saraçoğlu Stadı

Hakemler: Clement Turpin, Frederic Cano, Nicolas Danos

Yayın: TRT 1

Fenerbahçe'nin rakibi Braga'yı tanıyalım

Portekiz futbolunun dinamolarından bir tanesi olan Braga, 1975-1976 sezonundan bu yana Portekiz Birinci Lig'de mücadele ediyor. 2010-2011 sezonunda Şampiyonlar Ligi grubunu 3. sırada bitiren Braga, yoluna UEFA Avrupa Ligi'nden devam etmişti. Braga Uefa Avrupa Ligi'nde, Lech Poznan, Liverpool, Dinamo Kiev ve Benfica'yı eleyerek finale yükselmiş ancak finalde bir başka Portekiz ekibi Porto'ya 1-0 kaybetmişti.

Braga'nın başında 42. yaşındaki teknik direktör Paulo Fonseca bulunuyor.

UEFA Avrupa Ligi F grubunda mücadele eden Braga, Fransa'nın Marsilya, Çek Cumhuriyeti'nin Slovan Liberec ve Hollanda'nın Gronıngen takımlarının önünde grubu 13 puanla ilk sırada tamamladı.Son 32 turunda İsviçre'nin Sion takımıyla eşleşen Braga, ilk maçını deplasmanda oynadı. Sion'u deplasmanda 2-1'lik skorla geçen Portekiz takımı, kendi sahasındaki maçta 2 kez geriye düşmesine rağmen sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrıldı ve adını son 16 turuna yazdırdı.

Braga maçlarını 30 bin kişilik Municipal stadında oynuyor. Toplam değeri 60 milyon 350 bin Euro olan Braga'nın en pahalı futbolcusu, piyasa değeri 11 milyon Euro olan Rafa Silva. Sol kanatta oynayan Rafa Silva'dan sonra en pahalı oyuncu 5 milyon Euro ile Bursaspor'un eski futbolcusu Josue.

Bugüne kadar Türk takımlarıyla 3 kez eşleşen ve 6 maç yapan Portekiz temsilcisi, 4 galibiyet ve 2 mağlubiyet aldı. UEFA Şampiyonlar Ligi 2012-2013 sezonunda Galatasaray'ın grubunda yer alan Braga, İstanbul'da 2-0 galip geldi. Portekiz ekibi, sahasındaki maçta ise sarı-kırmızılı takıma 2-1 mağlup oldu.

Braga'nın UEFA kadrosu şu şekilde;

Kaleciler: Marafono, Tiago Sa, Daniel Clemente, Matheus

Defans: Willy Boly, Andre Pinto, Baiano, Djavan, Ricardo Ferreira, Arghus, Artur Jorge, Jose Gomes, Nurio Fortuna, Marcelo Goiano

Orta saha: Luiz Carlos, Rafa Silva, Filipe Augusto, Josue, Alan, Nikola Vukcevic, Joca, Mauro, Rui Correia

Forvet: Wilson Eduardo, Rui Fonte, Nikola Stoiljkovic, Ahmed Hassan, Pedro Santos

Gol atmada sıkıntı çekmiyorlar


Fenerbahçe'nin 10 Mart Perşembe günü karşılaşacağı Portekiz ekibi Braga, gol yollarında etkili bir takım görüntüsüyle dikkat çekiyor. Son lig maçında Porto'yı 3-1'lik net bir skorla geçen Braga'da en etkili isimler takımın Messi lakaplı oyuncusu Rafa Silva, Santos, Hassan ve Stojiljkovic. 

Braga'nın ofansif özellikleri yüksek ve iyi futbol oynamaya çalışan bir takım olduğunu ifade eden A Bola Yazarı Ricardo Rampazzo, iBraga'nın gol bulmakta zorluk çekmeyen bir takım olduğunun dikkatini çekti (Braga çıktığı 43 maçta 72 gol attı,30 gol yedi).  Rampazzo savunması yavaş olan Fenerbahçe'yi bu konuda uyardı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.