Euro 2016 vizesi alan ülkeler belli oldu

2016 Fransa'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'na katılmaya hak kazanan ülkeler belli oldu.

Euro 2016 vizesi alan ülkeler belli oldu
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

10 Haziran - 10 Temmuz 2016 tarihleri arasında Fransa'da düzenlenecek 2016 Avrupa Şampiyonası'na katılmaya hak kazanan ülkeler bu gece oynanan eleme grupları maçları ardından belli oldu. A Milli Takımımız, İzlanda'yı 89. dakikada Selçuk İnan'ın serbest vuruş golü 1-0 yenerek en iyi üçüncü olarak finallere direkt katılma hakkı kazandı.

Ev sahibi Fransa'nın direkt katıldığı turnuvada 2016 Avrupa Şampiyonası'na direkt katılmaya hak kazanan ve play-off oynayacak takımlar sırasıyla şu şekilde:

Direkt Gidecek 19 Takım: Türkiye, Avusturya, Rusya, İtalya, Hırvatistan, Portekiz, Arnavutluk, Belçika, Galler, İspanya, Almanya, Polonya, İngiltere, İsviçre, Kuzey İrlanda, Çek Cumhuriyeti, İzlanda, Slovakya, Romanya

Playoff oynayacak 8 Takım: İsveç, Norveç, İrlanda Cumhuriyeti, Bosna Hersek, Slovenya, Macaristan, Danimarka, Ukrayna

Şampiyona ilk kez 24 takımın katılımı ile gerçekleştirecek. Ev sahibi Fransa'nın direkt katıldığı turnuvada, grup aşamasında 24 takım dörderli olarak 6 grupta mücadele edecek. Gruplarını ilk 2 sırada tamamlayan 12 takım ve 3. sırada tamamlayan takımların arasından en iyi 4 takım eleme aşamasına son 16 turuna katılacaktır.

Turnuva tarihleri şu şekilde;

10 Haziran - 22 Haziran Grup maçları

25 Haziran - 27 Haziran Son 16 maçları

30 Haziran - 2 Temmuz  Çeyrek Final maçları

6 Temmuz - 7 Temmuz Yarı Final maçları

10 Temmuz  Final Maçı (Stade de France Stadyumu)

 


Etiketler; #EURO 2016
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.