Beşiktaş'ın yeni oyuncusu Alexis Delgado İstanbul'a geldi

Beşiktaş'ın yeni transferi Alexis Delgado bu gece İstanbul'a geldi. Delgado, Beşiktaşlı taraftarlar tarafından karşılandı.

Beşiktaş'ın yeni oyuncusu Alexis Delgado İstanbul'a geldi
25 Ocak 2016 Pazartesi 08:59

Beşiktaş'ın, Denys Boyko ve Aras Özbiliz'den sonraki üçüncü transferi olan Alexis Delgado, imza atmak için İstanbul'a geldi.

Delgado'yu karşılamak için Beşiktaş kulübü adına Erdinç Gültekin Atatürk Havalimanı'na gitti. Ayrıca birçok Beşiktaş taraftarı da Delgado'ya sevgisini göstermek için havaalanına akın etti.

Alexis Delgado'nun sağlık kontrolünden geçtikten sonra kulüp binasına giderek imza atması bekleniyor.

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ, daha önce yaptığı açıklamada, Delgado'nun transferi için kulübü Getafe ile görüşmelere başlandığını duyurmuştu.
Kariyerinde sadece İspanyol takımlarında forma giyen Delgado, daha önce Malaga, Valencia, Sevilla ve Getafe'de oynadı.

alexis delgado kimdir

Alexis Delgado kimdir, nasıl bir futbolcu?


İspanyol spor gazetesi Marca'nın yazarı Juan Castro Gonzalez, Kartal'ın yeni stoperi Alexis'i Fanatik gazetesine değerlendirdi:

"Alexis, tam bir görev adamı ve savaşcı bir oyuncu. Tekmeye kafasını sokacak kadar agresif ve korkusuz. Hava toplarında gerçekten çok başarılı. Hem tecrübeli hem de liderlik özelliği yüksek bir futbolcu "

Beşiktaş’ın yeni stoperi Alexis Ruano Delgado, kariyerine Malaga’da başladı. Burada gösterdiği performansla 2006’da Getafe’nin yolunu tuttu. Getafe’deki performansıyla devlerin dikkatini çekti. Milan, Real Madrid ve Barcelona gibi kulüpler onun peşine düştü. Valencia 6.5 milyon Euro verdi ve Alexis’i kaptı.

Yaşadığı diz sakatlığı nedeniyle 2007-08 sezonunun büyük bir bölümünü sahalardan uzak geçirmek zorunda kalan Delgado, 2008 İspanya Kral Kupası finalinde eski takımı Getafe’ye gol attı ve Valencia’nın 3-1’lik zaferle kupayı kazanmasında pay sahibi oldu.

Bir sonraki sezon da sakatlıklardan yana pek şanslı olmayan 30 yaşındaki stoper, 2010 yılında 5 milyon Euro karşılığında Sevilla’nın yolunu tuttu. Ardından ise 2012’de Getafe’ye döndü.

"Alexis, kesinlikle çok iyi bir stoper. Tecrübesiyle takımına katkıları oldukça fazla. Tabii ki bir süperstar değil ama tam bir görev adamı ve savaşcı bir ruha sahip. Çok agresif ve korkusuz. Tekmeye kafa sokar. Hava toplarında İspanya Ligi’nin en iyileri arasındaydı. Markaj yeteneği üst düzeyde. Rakibine adeta yapışır."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.