Bakan Kılıç'tan Galatasaray'da ihraç açıklaması

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Galatasaray'dan ihracı yapılan Hakan Şükür ve Arif Erdem hakkındaki karar için açıklama yaptı.

Bakan Kılıç'tan Galatasaray'da ihraç açıklaması
27 Mart 2017 Pazartesi 13:00

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu tarafından önemli bir karar alındı. FETÖ ile bağlantısı olan Hakan Şükür ve Arif Erdem, Galatasaray'dan ihraç edildi. Genel kurulun aldığı kararı değerlendiren Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Doğru iş yaptılar." dedi.

Cumartesi günü yapılan genel kurul oylamasında iki ismin ihracı gerçekleşememişti. Bu kararın doğru olmadığını değerlendiren Kılıç, o toplantıda ihraca hayır diyenlerin bunu Galatasaray camiasına anlatamayacaklarını vurguladı.

Tepkilerin ardından Pazar günü olağanüstü toplanan Yönetim Kurulu’nun Hakan Şükür ve Arif Erdem’i ihraç etmesine yönelik ise Bakan Kılıç, şöyle konuştu:

“Galatasaray Genel Kurulu’nun Cumartesi günü aldığı karar zaten doğru bir karar değildi. Genel Kurul’da ibra kararından sonra çok detaya girmemekle beraber aslında Galatasaray Genel Kurulu’nun değil orada kalan bir takım neden orada oldukları belli olmayan kişilerin aldığı bir karardı. Bu karar Galatasaray camiasında ve kamuoyunda tepkiye neden oldu. Zaten Genel Kurul’da ihraca hayır diyenler bunu camiaya anlatamazlardı. Dolayısıyla Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu, bence gereken kararı alıp doğru işi yapmıştır. Çünkü milletimize memleketimize devletimize ihanet edenlerle beraber olduklarını dile getirip de söyleyenler ülkeden firar edenler kulüplerimizde eski bir takım kadim yapılarımızda işleri yoktur.

Böyle arada sırada kazalar oluyor. Cumartesi günü yaşanan olayda da görüldü. Bu taşınamaz, kabul edilemez, bu ülkenin hiçbir kurumunun, kulübünün kabul edemeyeceği bir şey olduğu da hemen ertesinde alınan bu karar doğrultusunda ortaya çıktı.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.