Ahmet Şimşirgil'den Terim'e cevap - TRT'den şok Fatih Terim kararı

Euro 2016 Türkiye İspanya maçı sonrasında yayınlanan Gündem Ötesi programına konuk olan Tarih Profesörü Ahmet Şimşirgil'in Fatih Terim ve futbolcularını eleştirmesi, Terim ve TRT'nin arasını açtı. Şimşirgil Terim'in tepkisine twitter üzerinden sert bir mesaj yayınladı.

Ahmet Şimşirgil'den Terim'e cevap - TRT'den şok Fatih Terim kararı
23 Haziran 2016 Perşembe 09:38

Türkiye’nin İspanya ile oynadığı maçın ardından TRT’de yayınlanan Gündem Ötesi programında Fatih Terim ve öğrencilerini eleştiren tarih profesörü Ahmet Şimşirgil, tecrübeli hoca ile kanalın arasının açılmasına neden olmuştu.

Bu eleştiriye sert yanıt veren Fatih Terim, bundan sonra TRT’ye röportaj vermeyeceğini söylerken, Şimşirgil, başarılı çalıştırıcıyı programına davet etmişti.

Fatih Terim'e yasak geldi

Fatih terim ve Atmet Şimşirgil'in arasında yaşanan sözler nedeniyle Fatih Terim TRT'ye röportaj vermeyeceğini belirtmiş ve konuşmama kararı almıştı. Butün bu yaşananlar sonrasında TRT, Fatih Terim ile ilgili önemli bir karar aldı. TRT Spor Müdür Serdar Kıvrak, muhabir ve sunuculara önemli bir mesaj göndererek; "Hiçbir programınızda Fatih Terim’in TRT ile ilgili yaptığı açıklama tartışma konusu yapılmasın. Program yorumcuları dahil hiç kimse bu konuya girmesin" talimatını iletti. 

Fatih Terim ve Ahmet Şimşirgil arasında neler olmuştu?

Gündem ötesi programına katılan Tarih Profesörü Ahmet Şimşirgil, Fatih Terim'in oruç ile ilgili sözlerine tepki gösterek, programda, "
Siz seçilmiş insanlarsınız. Hani derler ya kanının son damlasına kadar siz de terinizin son damlasına kadar mücadele etmelisiniz. Bu üzüyor, bunu görememek üzüyor. Yenilebilirsin, ezilebilirsin ama insan der ki oynadı. Koşmakla değil. Akıl gittiği zaman koşmakla, hoplamakla, zıplamakla bir iş yapamazsın kardeşim. Tarihten anlayan futboldan anlar. Bizim futbolculara önce tarih okutacaksın, tarih. Okutacaksın ki o savaşlarda nasıl yeniyor nasıl oluyordu, tarihi bilmeyen adamdan futbolcu mu olur! Bilmezsen 3 yersin gelirsin 5 yersin gelirsin. Onların başlarındaki de orucunuzu sizin yerinize ben tutarım diyen bir antrenör. Neyin ne olduğunu bilmeyen insanlar olmayacak kardeşim, bileceksin." demişti. 

Şimşirgil'in bu sözleri başarılı teknik adam Fatih Terim'i oldukça kızdırdı. Türkiye'nin ÇEk Cumhuryeti'ni yendiği maçtan sonra toplantıda konuşan Fatih Terim, Ahmet Şimşirgil'e cevap vermişti. Terim, "TRT ülkemizin televizyonu değil mi? Bu da ülkenin takımı. Spor konusu olmayan bir programında tarih profesörü çıkıyor bana ve takımıma olmadık şeyler söylüyor. Koca tarih profesörü. Koca derken, tarihin büyüklüğünü söylüyorum. TRT'den bahsediyorum ve yayıncı kuruluşumuz. Bir çok akademisyen dostum var. Sohbet ortamında bu benim alanım değil diyen bir çok akademisyen dostum var. Biri çıkıyor, bu da TRT'de. Tarih programında 'milli takım bir an önce dönmeli' deniyor. Sen de diyorsun ki hocam neden suratınız asık diyorsunuz. Esasında gülünecek şeyler ama gülemiyoruz. Ben TRT’nin sorularını cevaplamıyorum, bundan sonra röportaja da gitmiyorum. Bundan sonra da öyle bir niyetim yok" cevabını vermişti. 

Ruhsuz oynanan futbol için 4 dakika spor yorumu

Fatih Terim'in bu sözlerine karşılık Tarih Professörü Ahmet Şimşirgil, sosyal meday hesabı twitter üzerinden Fatih Terim'e cevap verdi. Şimşirgil, "Terim benim yüzümden TRT'yi boykot etmiş. Gelsin Lalegül TV'de konuşalım. Pazartesi akşamları oradayım. Ruhsuz oynanan futbol için 4 dakika spor yorumu. Üstelik Pelin hanım bana itiraz etti. Yani söylediklerim TRT ve Gündem Ötesi'ne bağlamaz. Biline" mesajını yolladı. 


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.