Trabzon'da çatışma: 1 polis yaralı

Trabzon’un Maçka İlçesi'nde Sümela Manastırı'na giden yolun yüksek kesiminde bir grup PKK'lı ile çatışma yaşandı. Olayda Özel Harekat polisi yaralandı.

Trabzon'da çatışma: 1 polis yaralı
26 Ağustos 2016 Cuma 17:57

Olay Maçka İlçesi'nden tarihi Sümela Manastırı'na giden Coşandere vadisinin yüksek kesiminde saat 14.30 sıralarında meydana geldi.Trabzon'un Maçka ilçesinde PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 1 polis kolundan yaralandı. İki gün önce sığınak ele geçirilen bölgede teröristlerin görüldüğü yönündeki ihbar üzerine operasyon başlatıldığı ve teröristlerin ateş açması sonucu çatışma çıktığı öğrenildi.

Yaşanan çatışmanın ardından bölgeye çok sayıda takviye kuvvet gönderildi. Gümüşhane bölgesinden de Trabzon yönüne güvenlik güçlerinin operasyon düzenlediği ve teröristler için çemberin daraltıldığı açıklandı.Polis bir süredir Samandıra Yaylası'nı kontrol altında tutarak oradan şehre sızmaları önlemeye çalışıyordu. İki gün önce polisin bölgede tespit ettiği bir sığınağı imha ettiği ve teröristlerin yiyecek sıkıntısı yüzünden köylere indiği, yiyecek istediği ortaya çıktı.

Trabzon'da tüm polise ikinci bir emre kadar çıkış yapmaması ve hazır beklemesi emredildi.

Yaralı polis memuru Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis memuru için telsizlerden de kan talebi yapıldı. Bölgede operasyonlar devam ediyor.

Maçka yakınlarında 19 Temmuz'da yol kontrolü yapan polis ekibine yönelik saldırıda 3 polis şehit olmuş, 4'ü polis 5 kişi de yaralanmıştı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yavuz - 8 yıl önce
Bu soysuzlar iyice azdı.
Avatar
Akif - 8 yıl önce
Allah'a havale ettim bu leş sürülerini.