Rusya,Türkiye'ye yönelik charter uçuş yasağını kaldırdı

Rusya'nın, uçak krizinin ardından getirilen Türkiye ile charter uçuşlarına yönelik yasağı kaldırdığı bildirildi.

Rusya,Türkiye'ye yönelik charter uçuş yasağını kaldırdı
27 Ağustos 2016 Cumartesi 16:57

Rusya, TSK'nın 24 Kasım'da Rus Su-24 uçağını düşürmesinin ardından Türkiye ile charter uçuşları yasağı getirmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 Ağustos'ta St. Petersburg'da bir araya geldiği Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de söz konusu yasağın kaldırılmasını istediklerini duyurmuştu.

Rusya Havacılık Kurumu'ndan (Rosaviatsiya) bir kaynak "Türkiye'ye yönelik charter uçuş yasağı bugün kaldırıldı, ilgilenen tüm havayolu şirketleri uçuş gerçekleştirmeye yönelik başvuruda bulunabilir" dedi. Öte yandan Rusya Başbakanlık Sözcüsü Natalya Timakova da, ulaşım bakanlığının bakanlar kuruluna yasağın kaldırılmasına yönelik yasa taslağı sunduğunu, ancak taslağın henüz imzalanmadığını ifade etti.

Rusya Ulaşım Bakanlığı'ndan bir yetkili ise yasağın kaldırıldığını söylemek için henüz çok erken olduğunu, hükümetin konuyla ilgili henüz bir karara varmadığını açıkladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
İki ülkeye de hayırlı olsun.