Fox TV Ana Haber Müdürü tutuklandı

Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında savcılıkça tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilen gazeteci Ercan Gün ve dönemin Trabzon İl Jandarma İstihbarat Şubesi'nde görevli Yarbay Metin Yıldız, "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan tutuklandı.

Fox TV Ana Haber Müdürü tutuklandı
25 Ağustos 2016 Perşembe 18:03

Hrant Dink cinayetine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökalp Kökçü tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan gazeteci Ercan Gün ve Yarbay Metin Yıldız, dün İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. Her iki şüpheli, soruşturmayı yürüten Savcı Gökalp Kökçü tarafından ifadeleri alınmadan dosya üzerinden "Örgüt üyeliği" suçundan mahkemeye sevk edildi. Ancak nöbetçi hakimlik, iş yoğunluğu nedeniyle şüphelilerin dosyasını bugüne bıraktı. Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılan şüphelilerin, sesli ve görüntülü kayıt yapılan sorgularının ardından "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan tutuklanmalarına hüküm verildi.
Hakimliğin gerekçesinde, Metin Yıldız'ın olay tarihinde Trabzon İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görevli bulunduğu, gazeteci Hrant Dink'in öldürüleceği istihbaratını almasına rağmen görevi gereği göstermesi gereken asgari gayreti göstermediği, cinayetiyle ilgili bütün detay bilgilere cinayet öncesi vakıf olduğu, fakat bu durumu soruşturmayı yürüten İstanbul polisinden Ogün Samast yakalanana kadar gizlediği iddia edildi. Yıldız'ın cinayet günü Hrant Dink öldürülmeden saatler önce o dönem başka bir görevde olan Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç ile 2 ayrı telefon görüşmesi tespit edildi. Metin Yıldız'ın, örgütün hedefleri doğrultusunda İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü'nün görev ve kadro itibariyle ele geçirebilmek için bu cinayetin sonucuna hizmet edecek şekilde hareket ettiği açıklandı.

Öte yandan Dink cinayeti soruşturması kapsamında daha önce dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz'ün de aralarında bulunduğu 14 kişi tutuklanmıştı. Böylece soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 16'ya yükselmiş oldu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.