DAEŞ'in bombacısı Gaziantep'te yakalandı

Gaziantep'te, terör örgütü DAEŞ'e yönelik operasyonda, eylem hazırlığındaki 2 kişiyle, örgütün "kimyacısı ve bombacısı" olarak bilinen zanlı yakalandı.

DAEŞ'in bombacısı Gaziantep'te yakalandı
01 Eylül 2016 Perşembe 16:07

Türkiye genelinde sansasyonel eylem hazırlığında olduğu iddiasıyla aranan Talha Güneş ile Abdulmubtalip Demir ve eşi Gamze Demir gözaltına alındı. Öte yandan yakalanan teröristlerden İçişleri Bakanlığı'nın arananlar listesinde de yer alan  Abdulmubtalip Demir'in 600 bin lira ödüllü "turuncu" listede, Talha Güneş'in ise 300 bin lira ödüllü "gri" listede yer aldığı tespit edildi.

Valilikten yapılan açıklamada, örgütün sözde Türkiye eylem sorumlusu olan ve 19 Mayıs gecesi Gaziantep'te ölü olarak bulunan Yunus Durmaz'ın kız kardeşi Gamze Demir'in örgüt içerisinde güvendiği ve birlikte hareket ettiği Abdulmubtalip Demir'i takibe aldı.

Yapılan çalışmalarda, örgütün "kimyacısı ve bombacısı" olarak bilenen Talha Güneş'in merkez Şehitkamil ilçesi İncilikaya Mahallesi'nde kaldığının tespit edilmesi üzerine, İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat ve Terörle Mücadele ekiplerince operasyon düzenlendi.

Zanlıların evlerinde yapılan aramada 20 kilo TNT, 1 kullanıma hazır, içerisinde 2 kalıp patlayıcı olan canlı bomba yeleği, 3 el bombası, 1 el yapımı bomba, 1 Glock marka tabanca, 385 fişek, 7 boş intihar yeleği, çok miktarda el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzeme, canlı bomba yeleği yapmak için kullanılan malzemeler, 5 fünye, 1 canlı bomba patlama sisteminin çalıştırma mekanizması ve anahtarı, 1 dikiş makinası ile çok sayıda dijital malzeme ele geçirildi.

Gözaltına alınan ve 20 gün boyunca sorgulanan 3 şüpheli, dün adliyeye sevk edildi ve çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.





 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.