Bitlis'te yol kesen PKK polis memuru ile ailesinin bulunduğu otomobile saldırdı

Bitlis-Diyarbakır Karayolu üzerinde bulunan Buzlu Pınar Mevkii'nde yol kesip kimlik kontrolu yapan PKK'lı teröristler, polis memuru ve ailesini içinde bulunduğu otomobile ateş açtı. Açılan ateş sonucu polis memuru yaralandı.

Bitlis'te yol kesen PKK polis memuru ile ailesinin bulunduğu otomobile saldırdı
30 Ağustos 2016 Salı 14:03

Bir grup terörist, bugün saat 08.00 sıralarında merkeze yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Buzlu Panar Mevkii'nde yolu trafiğe kapatarak gelen araçlarda bulunanların kimliklerini kontrol etmeye başladı. Bu sırada Gaziantep'ten, Van'ın Çatak ilçesine atanan polis memuru  Mehmet Dağlı, eşi ve 7 yaşlarındaki çocuğunun da içerisinde bulunduğu aracıyla yeni görev yerine gitmeye  çalışırken, teröristlerin yol kestiğini fark etti.Bölgeden uzaklaşmaya çalışan Dağlı, teröristlerce fark edilip, araca uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.Polis memuru Dağlı omuzundan yaralanmasına rağmen yoluna devam ederek Bitlis Devlet Hastanesi'ne ulaşmayı başardı.

Vali Ahmet Çınar, Vali Yardımcısı Hakan Şeker ve İl Emniyet Müdürü  Fatih Kaya, yaralı polisi tedavi gördüğü hastanede ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde  bulundu.


Merkeze 20 kilometre uzaklıkta bulunan Buzlu Pınar'da geniş çaplı operasyon başlatıldı. Çok sayıda takviye birliğin sevk edildiği bölgedeki operasyon hava destekli olarak sürdürülürken, Bitlis-Diyarbakır Karayolu da trafiğe kapatıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.