Bartın'da sel faciası - Hayat felç oldu

Bartın'ın Kurucalişe İlçesi ve Tekkeönü Köyü ile Amasra İlçesi'ne bağlı Göçgündemirci Köyü'nde etkili olan sağanak yağış nedeniyle dereler taşdı. Ev ve işyerlerini su bastı, yollar ulaşıma kapandı, araçlar denize sürüklendi.Hayat tam anlamıyla felç oldu.

Bartın'da sel faciası - Hayat felç oldu
13 Ağustos 2016 Cumartesi 16:48

Bartın'da gece etkisini artıran sağanak yağmur yaşamı olumsuz etkiledi.Bartın merkezde metrekareye 73.7 kilogram yağış düştü. Cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Belediye hoparlöründe anons yapılarak halka olası sele karşı önlem almaları yönünde uyarı yapıldı.
Bartın'ın Amasra ilçesinde sel nedeniyle köprü üzerinde 2 otomobil ile bir yolcu otobüsündekileri kurtarmak için İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Kastamonu'nun Cide İlçesi'nden İstanbul'a giden otobüsteki 47 yolcu ve 2 otomobil Bartın'ın Amasra İlçesi'ne bağlı Göçgündemirci Köyü mevkiinde yükselen sel suları nedeniyle mahsur kaldı.AFAD ekipleri botla bölgeye ulaşmaya çalıştı.Sel sularının yaklaşık 5-6 metre yüksekliği bulması nedeniyle botla ilerleyemeyen AFAD ekipleri bölgeye helikopter istedi.Yolcular tahliye ediliyor.
Bartın Valisi Nusret Dirim katıldığı canlı yayınında, "Mahsur kalan yolcu otobüsüne henüz ulaşılamadı. 47 yolcunun durumu iyi, helikopterle kurtarılacaklar" açıklamasında bulundu. 
Otobüsten önce bir bebek, iş makinesiyle alınıp geride bekleyen Sahil Güvenlik botuna götürüldü ve güvenli bölgeye alındı. Daha sonra otobüsteki diğer yolcular 8-9 kişilik gruplar halinde iş makinesiyle otobüsten alınıp tahliye edildi. Bartın Valisi Nusret Dirim, 3 Sahil Güvenlik botu ve 1 iş makinesiyle otobüse ulaşıldığını açıklarken, "Güçlü bir kepçe bu. Yolcular bu kepçeyle otobüsten alınıp güvenli bölgeye götürülüyor" dedi. Vali Dirim, Samsun’dan bekledikleri helikopterin hava muhalefeti nedeniyle geciktiğini belirterek, "Helikopter, Sinop’ta yakıt ikmali yaptı. Bölgede yoğun sis, otobüsün olduğu yerde büyük ağaçlar var. Helikopter müdahalesinin sonuç verip vermeyeceği konusunda tereddütler vardı. Bu yüzden karadan imkanlar zorlanarak kurtarma operasyonu başlatıldı" dedi.


Yağmur, Kurucaşile İlçesi'ni de ele aldı. İlçeden geçip denize dökülen dere taştı. İlçe merkezi sulara teslim. Çok sayıda ev ve işyerini su bastı. Araçlar Kurucaşile Limanı’na sürüklendi. Liman kıyısındaki tersanede bulunan tekneler de sel sularıyla denize sürüklendi. Sel nedeniyle Bartın-Kurucaşile yolu ulaşıma kapandı.Araçlar sel sularında mahsur kaldı.Kurtarma ekipleri, araçları kurtarmak için çalışma başlattı. Yollarda yağmurun etkisiyle çok sayıda heyelan meydana geldi.Kurucaşile Belediye Başkanı Mehmet Zihni Sayın, "Kent merkezinde dükkanlar sular altında kaldı. Otomobil ve araçlar denize sürüklendi. İlçemize bağlı Tekkeönü Köyü’nde derenin taşması nedeniyle sel suları 1 metre kadar yükseldi. Kimse evinden çıkamıyor" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.