MİT Tırları Davası Yargıtay'da

Adana'da Suriye'ye giden MİT'e ait tırların durdurulması ve arama yapılması üzerine açılan dava Yargıtay'da görülecek.

MİT Tırları Davası Yargıtay'da
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Adana ve Hatay'da durdurulan Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tırlarında dönemin savcılarının isteğiyle bir arama gerçekleştirilmiş, bölgedeki askeri birlikle MİT arasında yaşandığı iddia edilen çeşitli görüntüler de basına sızmıştı. 

Konuyla ilgili hazırlanan iddianameyi kabul eden Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi dosyayı Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi. Dosya üzerinde değerlendirme yapan Başsavcılık, 16. Daire'nin ilk derece mahkeme sıfatıyla dosyaya bakmasına karar verdi.

Yargılanan üç savcı dolayısıyla Yargıtay'da görülen davada vatana ihanet, devletin gizli bilgilerini paylaşmak gibi konular sorgulanacak. 

8 Mayıs'ta tutuklanan savcılar Bağrıyanık, Şişman, Takçı ve Karaca, Adana F Tipi Cezaevinden nakledildikleri Sincan F Tipi Cezaevinde, Kurmay Albay Çokay ise Ankara'daki askeri cezaevinde tutuklu bulunuyor.

Yargıtay ceza dairelerinin "ilk derece mahkemesi" sıfatıyla verdiği kararların temyiz incelemesi, Yargıtay Ceza Genel Kurulunca yapılıyor.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.