Davutoğlu: "Üniversite sınav sistemi değişecek"

Başbakan Ahmet Davutoğlu üniversite sınav sisteminde TOEFL modelini uygulamaya geçireceklerini söyledi.

Davutoğlu:
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu Kral FM'de soruları yanıtladı. Davutoğlu gelen sorulara verdiği yanıtta sınav sistemiyle ilgili çalışmalar yaptıklarını belirterek üniversite sınavlarında TOEFL benzeri bir kaç sınavın olacağını belirtti. 

Başbakan Davutoğlu 'Gezegen Mehmet' ismiyle bilinen Mehmet Akbay'ın konuğu olarak gerçekleştirdiği söyleşide dinleyicilerin sorularını yanıtladı. Davutoğlu sınav sisteminde planlanan ya da hazırlanan bir değişikliğin olmadığını, ancak üstünde çalışılan modeller olduğunu vurguladı. 

Son günlerde sık sık gündeme gelen Bülent Arınç ve Abdullah Gül konularına da değinen Başbakan, her ikisinin de dava arkadaşları olduğunu ve kendilerine saygı duyduğunu belirtti.

Trafik cezalarına af konusunda gelen bir soruyu da yanıtlayan Davutoğlu, bu konuda bir çalışma yapmadıklarını, gündemlerinde trafik cezalarına af gibi bir çalışmanın olmadığını belirtti.

Başbakan Davutoğlu çözüm süreci konusunda da açıklamalar yaptı. Davutoğlu yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı. "Çözüm süreci bitmiş diye bir tabiri hiçbir zaman kullanmadık. Süreç durdu ama vazgeçtik, bu süreci tamamıyla bitirdik anlamında bir ifade kullanmadık. 7 Haziran'dan sonraki, Ceylanpınar'da 2 polisimizin şehit olmasıyla başlayan saldırılar olmamış olsaydı, biz bütün bu süreçleri nihai kertede demokratik yollarla yürütmeye ve bu yolla engellemeye çalışacaktık. PKK, DHKP-C aynı anda, halkımızın huzurunu bozan terör faaliyetine girdiler ki buna karşı en etkin mücadeleyi yürütmek şart oldu. 2 şey birbirinin alternatifi değil. Terörle mücadele kesinlikle yürütülecek. Kamu düzenini kim bozuyorsa cezalandırılacak, adalete teslim edilecek. Vatandaşlarımızın demokratik haklarından da hiçbir zaman taviz vermeyeceğiz. Terörist ile vatandaş arasında kesin bir ayrım yaparak, vatandaşlarımızın her türlü demokratik talebini karşılamaya dayalı olan çözüm süreci mutlaka işlev kazanacak." 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.