AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik çözüm süreci konusunda açıklamalarda bulundu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MYK toplantısı devam ederken, gazetecilere açıklamalarda bulundu. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarında çözüm süreci konusuna da değindi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik çözüm süreci konusunda açıklamalarda bulundu
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Merkezi'nde, Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında düzenlenen AK Parti MYK toplantısı devam ederken, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin önünde yeni dönem açıldığına dikkati çeken Çelik, 1 Kasım seçimlerine giderken ülkede kriz ortamı algısı yaratıldığını, bu olayların bugün itibarıyla geride kaldığını söyledi. 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik çözüm süreci konusunda, terörle mücadelede kamu düzeninin tam sağlanmasından sonra sürecin buzdolabından çıkabileceğini belirtti.

Ömer Çelik, Çözüm Süreci konusunda,

'Hiç kimsenin Çözüm Süreci'ni bahane ederek kamu düzenini imha etmesine, yaralamasına müsaade etmeyiz, biz kamu düzeni adına demokrasiyi rafa kaldıran bir anlayışa da sahip değiliz. Hem kamu düzeni hem de demokratikleşme, birbirini besleyen iki unsur olarak bundan sonra devam edecektir. Dolayısıyla kamu düzeni sağlandıktan, kamu düzeni konusunda tam hakimiyet sağlandıktan sonra o buzdolabı meselesi yeniden gündeme alınır, buzdolabından çıkarılabilir ama terörle mücadelenin herhangi bir aşamasında kamu düzeni tam sağlanmadan karşı taraftan gelen ''Çözüm Sürecini yeniden devreye sokalım'' türü çağrıların hiçbirini ciddiye almıyoruz, her birine kulağımız kapalıdır. Ya da birilerinin tutup da ''Devletle görüşüyoruz, seçimden sonra yeni bir diyalog ya da çözüm aşaması başlayacak'' demelerinin hiçbir zemini yoktur. Kamu düzeni tam sağlandıktan sonra bu meseleyi gündemimize alırız.' açıklamasını yaptı.

Yeni anayasa ile ilgisi sorulan bir soru üzerine AK Parti Sözcüsü Çelik, 'Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne her seferinde milletimiz bu talimatı vermektedir. Demektedir ki, 'Yeni anayasa yapın'. Bu en güçlü vaadimizdir, en güçlü talebimizdir. Siyasi partilerin bu konudaki her türlü destek, işbirliği, mekanizma kurma, karşılıklı diyalog geliştirme çağrılarına açığız. Buradan da bir kere daha çağrı yapıyoruz. Gelin, Türkiye'yi 2023'e taşıyacak sivil bir anayasa yapalım' cevabını verdi.

 

 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.