Yalçın Topçu: "Türklere Düşmanlık Hiç Kimseye Kazandırmamıştır"

Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı Yalçın Topçu ABD ile yaşanan rahip Brunson gerginliğini değerlendirdi: “Büyük medeniyetler kurmuş Türkler ile düşmanlık hiç kimseye kazandırmamıştır.”

Yalçın Topçu: "Türklere Düşmanlık Hiç Kimseye Kazandırmamıştır"
29 Temmuz 2018 Pazar 10:45

Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı Yalçın Topçu ABD ile yaşanan rahip Brunson gerginliğini değerlendirdi: “Dostlarımız da düşmanlarımız da tarihe bakarlarsa göreceklerdir ki; büyük medeniyetler kurmuş Türkler ile düşmanlık hiç kimseye kazandırmamıştır.”

Yerli Düşünce Derneği Kurban Bayramı’nda Kamerun’da düzenleyeceği Kurban organizasyonunu görüşmek üzere toplandı. Toplantıya derneğin Onursal Başkanı Yalçın Topçu, dernek Başkanı ve Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, dernek yöneticileri ve gazeteciler katıldı. Toplantıda gazetecilerin gündemle ilgili sorularını da yanıtlayan Topçu ABD ve bazı AB ülkeleryle gerginliğe sebep olan rahip Brunson meselesi için “müttefiklik hukukunun çiğnenmesi “ değerlendirmesinde bulundu.

“SİYASİ AKIL TUTULMASI’ OLARAK GÖRÜYORUZ VE ŞİDDETLE KINIYORUZ”

“Yerli Düşünce Derneği ve Dergisi olarak şunları ifade etmek isteriz. Ne yazık ki, müttefiklik ve stratejik ortaklık hukukunu çiğneyenler dostumuz, müttefikimiz, aynı zamanda stratejik ortağımız olan ülkelerin hükümetleridir. Bu ülkelerin yöneticileri vatandaşlarının güvenliği ve refahını ajan, papaz ve terör örgütü yandaşlığı ile riske atmalarını bölge ve dünya barışına zarar veren bir ‘siyasi akıl tutulması’ olarak görüyoruz ve şiddetle kınıyoruz.”

“TÜRKLER İLE DÜŞMANLIK HİÇ KİMSEYE KAZANDIRMAMIŞTIR”

“Seçimlerde %90 yakın katılımla demokratik olduğunu iddia eden ülkelere ders vereren Cumhurbaşkanlığı Hükümeti ile, en yakın rakibini %22 farkla geçerek başa gelmiş Cumhurbaşlanıyla, çok güçlü silahlı kuvvetleri ile birlikte hızla millileşen savunma sanayii, hızla artan üretimi, büyüyen ekonomisi, genç nüfusu, jeopolitik ve jeostratejik konumu yanında 5000 yıllık tarihi arka planı olan büyük bir devlet ve milletiz. Dostlarımız da düşmanlarımız da tarihe bakarlarsa göreceklerdir ki; büyük medeniyetler kurmuş Türkler ile düşmanlık hiç kimseye kazandırmamıştır.”

HİÇBİR DEVLET KENDİ HUKUKU DIŞINDAKİ HUKUK SİSTEMLERİNİ YOK SAYAMAZ”

“Türkiye devleti ve milletiyle birlikte her türden tehdide her zaman misliyle karşılık vermiş ve kıyamete kadar da verecek güce ve inanca sahip bir ülkedir. Hiçbir devlet kendi hukuku dışındaki hukuk sistemlerini yok sayamaz. Ülkeler arası ilişkilerde karşılıklı saygı ve çıkarların gözetilmesi esastır. Aksi tutum ve davranış içinde olanlar karşılığını misliyle göreceğini bilmelidir.“

“DOSTLUĞUMUZ NE KADAR KIYMETLİ İSE DÜŞMANLIĞIMIZ DA O KADAR ŞİDDETLİDİR”

“Biz dünyada barışın, güvenliğin, adaletin, refahın, insan haklarının, çevre haklarının ve hayvan haklarının hâkim olmasını; kısaca yaşanabilir bir dünya olmasını istiyoruz. Bununla ilgili uluslararası taahhütlerimize bağlı kalıyoruz. Sorumluluklarını yerine getirmeyenlerin sesi çok çıksa da biz hakkı söylemeye devam ederiz. Karşılıklı hak, menfaat, saygı, güven çerçevesinde elleri ve ajandası açık ilişkilerden yanayız. Cumhurbaşkanımızın bir sözünü hatırlatmak isterim: 'Dostluğumuz ne kadar kıymetli ise düşmanlığımız da o kadar şiddetlidir.’”
 
YERLİ DÜŞÜNCE DERNEĞİ KURBAN BAYRAMINDA KAMERUN’DA

Öte yandan Yerli Düşünce Derneği ve Yerli Düşünce Dergisi olarak dördüncü yıllarını bitirdiklerini hatırlatan Topçu “Türk-İslam dünyasından eğitim için ülkemize gelen çocuklarımızla ve medeniyet coğrafyamızın tamamı ile ilgiliyiz ve kültürel faaliyetler yapmaktayız. 2017 Kurban Bayramı organizasyonunu Yerli Düşünce Derneği gönüllülerinin desteğiyle Çad’daki kardeşlerimizle yaptık. Yerli Düşünce Derneği Başkanı ve Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu Bey ve derneğimiz mensubu Fatih Topaktaş Bey bizzat nezaret ettiler. Bu sene de Kamerun’da kardeşlerimizle yine Metin Bey ve Fatih Bey’in nezaretinde inşallah bu vacip olan ibadetimizle ilgili organizasyonu gerçekleştireceğiz. Rabbim makbul ve kabul buyursun, emeği geçenlerden razı olsun” diye konuştu.


Etiketler; #yalçın topçu
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.