Yalçın Topçu “Millet 12 Eylül’ün Hesabını 15 Temmuz’da Sordu”

12 Eylül’ün yıldönümü hakkında açıklamada bulundu.

Yalçın Topçu “Millet 12 Eylül’ün Hesabını 15 Temmuz’da Sordu”
12 Eylül 2017 Salı 16:45

12 Eylül’ün yıldönümü hakkında açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu “. Tankların paletleri milletin inancı ve cesaretine takılarak işlemez hale gelmiştir. Darbelerin hesabı 15 Temmuz’da soruldu” diye konuştu.
 

Haçlılar Bertaraf Edildi

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu “Milli iradeye namlunun doğrultulduğu, demokrasi hayatımızın derin bir yara aldığı, tam anlamıyla insaf ve vicdanın rafa kaldırıldığı, millet ve devlet geleceğinin adeta karartıldığı talihsiz bir dönemler olan askeri darbeler dönemi bugün birçok haksızlıkları ve zulümleriyle anılmaktadır. 27 Mayıs müdahalesinin etkisi sonraki yıllarda da sürmüş ve ülkemiz 1971 muhtırasını, 12 Eylül’ü, 28 Şubat’ı, 15 Temmuz’u yaşama talihsizliğiyle yüz yüze kalmıştır. 27 Mayıs, 12 Eylül, 28 Şubat ve en son 15 Temmuz iyice irdelendiği zaman benim “derebeyi medeniyeti” diye nitelendirdiğim küresel batı çetesinin işbirlikçileri eliyle yürüttükleri operasyonlardır. Yine benim “merhamet medeniyeti” diye nitelendirdiğim milli ve yerli güçler, en son 15 Temmuz’da verdikleri top yekûn mücadeleyle Haçlıların hayallerini suya düşürmüşlerdir.” dedi.


Milletimiz Tüm Darbelerin Önünü Tıkadı

“12 Eylül’ü “Gençliğimize, geleceğimize, umutlarımıza, hayallerimize, değerlerimize, insanlık onurumuza, kısaca hayatımıza kastedilen, ülkemizin ve milletimizin derebeyi medeniyeti vesayetine alınmaya çalışıldığı kara bir dönemdir” şeklinde niteleyen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, sözlerine şöyle devam etti; “Vatan sevdasının ibretlik diyetidir 12 Eylül’de yaşanan acılar… Çok acılar çekildi… Pek çok masum hayatlar yok edildi… Yaşanan acı tecrübeler sonrası çok şükür ki aziz milletimiz 15 Temmuz’da gösterdiği şanlı direnişle bu ülkede bir daha 12 Eylül acılarının yaşanmasını engellemiştir. Tankların paletleri milletin inancı ve cesaretine takılarak işlemez hale gelmiştir. Derebeyi medeniyeti, merhamet medeniyeti karşısında bu kez mağlup olmuştur. Millet demokrasi destanı yazmıştır. Bir yönüyle 12 Eylül’ün hesabı 15 Temmuz’da sorulmuş oldu.”

Yalçın Topçu “Bugün 15 Temmuz ihanetine kalkışan ve karışan darbecilerin yargılanması devam ediyor. 15 Temmuz direnişi darbeci zihniyetlere caydırıcılık ve demokratik hayatın darbelerle kesintiye uğramasını önleyici yanıyla çok anlamlıdır. 15 Temmuz ‘beyaz devrim’in, Anadolu ihtilalinin sembolüdür. 15 Temmuz’a kalkışanlar ise temiz vicdanlarda devlet ve millet düşmanlığının sembolleşmiş uğursuzlarıdır. Bu vesileyle bu ülkede bir daha böyle acıların yaşanmamasını diliyor hem 12 Eylül şehitlerimizi hem de 15 Temmuz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyorum.” dedi


Etiketler; #yalçın topçu
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.