Yalçın Topçu Kazakistan Bağımsızlık Günü Resepsiyonuna Katıldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu Kazakistan’ın bağımsızlığını ilan edişinin 27. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen resepsiyona katıldı.

Yalçın Topçu Kazakistan Bağımsızlık Günü Resepsiyonuna Katıldı
12 Aralık 2018 Çarşamba 16:15

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu Kazakistan’ın bağımsızlığını ilan edişinin 27. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen resepsiyona katıldı. Resepsiyona Topçu’nun yanı sıra Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Meclis eski Başkanı Hikmet Çetin, Devlet eski Bakanı Kürşat Tüzmen, çok sayıda millet vekili, diplomasi ve sanat camiasından birçok ünlü isim katıldı. Program Kazakistan ve Türkiye milli marşlarının okunmasıyla başladı ve Kazakistanlı müzik topluluğunun yerel çalgılarla icra ettiği dinletiyle devam etti. 

Programdaki konuşmasında Kazakistan’ın bağımsızlığını elde ettiği 27 yılın ardından bölgesinde ve tüm dünyada barış adına bir marka haline geldiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu “Kazakistan, uluslararası sorunların barış yoluyla çözümü ve bölgeler arası entegrasyona katkısının yanında, uluslararası kuruluşların güvenlik, refah ve barış ile ilgili çalışmalarına katılım ve desteği ile bilinen,çevrenin korunması gibi konularda duyarlı olan büyük bir ülke, aynı zamanda itibarı güçlü bir devlettir” şeklinde konuştu.

“KAZAKİSTAN’A KISA ÖMÜR BİÇEN BEDHAHLAR HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRAMIŞTIR”

Topçu konuşmasına şöyle devam etti:

“Kazakistan’a kısa ömür biçen bedhahlar hayal kırıklığına uğramıştır. Kardeş Kazakistan halkı, Bilge Liderleri Sayın Nazarbayev öncülüğünde birçok ülkenin yüzyıllarca başaramadığı gelişme ve ilerlemeyi 27 yılda gerçekleştirmeyi başarmıştır. Kazakistan mucizesini, liderleri Aksakal’ın isabetli öngörüleri, ufuk açan vizyon sahibi ve ilkeli liderliği, realist stratejiler kurabilmesi, aklı ve bilimi öncelerken aynı zamanda manevi dirilişe önem veren yüksek potansiyelli liderliği ile gerçekleştirmiştir.”

“ATA YURDUMUZ KAZAKİSTAN VE KAZAK KARDEŞLERİMİZ VAR OLSUN”

Kazakistan için “ata yurt” vurgusu yapan Topçu konuşmasını “dünya var oldukça ata yurdumuz Kazakistan ve Kazak kardeşlerimiz var olsun. Türk dünyasının Aksakalı Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ve Kazak kardeşlerimizin ömürleri bereketli, işleri kolay, yurtları esenlik içinde olsun” temennileriyle noktaladı.

BÜYÜKELÇİ SAPARBEKULI: “BAĞIMSIZLIĞIMIZI BÜYÜK BİR SORUMLULUK DUYGUSUYLA YAŞATMAYA VE HER YÖNÜYLE GÜÇLENDİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Kazakistan Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekulı konuşmasında bağımsızlık vurgusu yaparak “Devlet Başkanımız Sayın Nursultan Nazarbayev’in ifade ettiği gibi, bağımsızlık demek sorumluluk demektir. Ve yine Türkiye’nin Kurucu Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, ‘bağımsızlık bizim karakterimizdir’. Bu itibarla, en büyük değerimiz, her şeyden önce karakterimiz olan bağımsızlığımızı büyük bir sorumluluk duygusuyla yaşatmaya ve her yönüyle güçlendirmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 

2018 yılının Kazakistan-Türkiye ilişkileri açısından çok verimli geçtiğinin altını çizen Saparbekulı “Sadece bir yıl içinde Kazakistan’dan Türkiye’ye Cumhurbaşkanı, Senato Başkanı, Meclis Başkanı, Başbakan, Devlet Sekreteri, Dışişleri ve diğer Bakanlar seviyesindeki ziyaretlerin gerçekleşmesi startejik ortaklığımızın ne denli faal ve yoğun olduğunu göstermesi bakımından yeterlidir” değerlendirmesinde bulundu.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.