Yalçın Topçu, Cumhurbaşkanı başdanışmanı oldu

Başarılı ve temiz siyaseti ile görmeye alışkın olduğumuz, seçim hükumetinde Kültür ve Turizm Bakanlığı görevini üstlenen Yalçın Topçu, Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı görevine getirildi...

Yalçın Topçu, Cumhurbaşkanı başdanışmanı oldu
30 Ocak 2016 Cumartesi 02:31

  Yalçın Topçu, Nevşehir Dernekler Federasyonunda bugün düzenlenen bir toplantıda Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığına getirildiğini belirtti. "Başdanışmanlık görevine Cumhurbaşkanımız bizi lutfetmişler." diyerek bu göreve getirildiğini açıkladı. 

1957 yılında Ardahan 'da dünyaya gelen Yalçın Topçu 'nun siyasi hayatına kısa bir göz attığımızda oldukça etkin ve yükselişte bir siyasi hayat gözlemliyoruz. 1990 - 1992 yıllarında Milliyetçi Hareket Partisinde görev aldı. 1992 'de MHP 'den ayrılacak BBP 'ye geçiş yaptı. Yalçın Topçu 2009 ve 2011 yılları arasında Büyük Birlik Partisi Genel başkanlığını yaptı. 2014 Yılında ise Büyük Birlik Partisinden istifa ederek yoluna bağımsız olarak devam etmeyi seçti. 1 Kasım seçimlerinden sonraki süreçte kurulan seçim hükümetinde Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun davetini kabul ederek Kültür ve Turizm Bakanlığı görevini üstlendi. Seçim tamamlandıktan sonra başarıyla sürdüğü bu görevi bırakan Topçu kısa bir sürenin ardından Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığına atandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Adil - 8 yıl önce
Hayırlı olur umarım
Avatar
irfan - 8 yıl önce
Daha güzel makamlara yakışır.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Allah hayırlı eylesin.
Avatar
baba - 8 yıl önce
Hayırlı olsun.. Muhsin Reisin peşinden gidenlere selam olsun.. Hakkıyla yapacaktır inşAllah
Avatar
kamil - 8 yıl önce
tebrikler Yalçın Bey.. Hayırlı olsun
Avatar
Turan - 8 yıl önce
Yolun açık olsun. Millete hizmet zillete tokat olur varlığın
Avatar
can - 8 yıl önce
Çok çeşitli gruplardan oluşan bir danışmanlık sistemi...
Avatar
İstanbul - 8 yıl önce
Bu görevlendirme Türk siyasetinin Yeni Türkiye yolculuğunda rotası için önemli ve gerekli olduğunu düşünüyorum.