Vatandaşlar davalarının ne zaman sonuçlanacağını önceden bilecek

AK Parti Grup Başkanvekili Turan, Meclisin bu haftaki gündemini oluşturan yüksek yargıyla ilgili düzenlemeyle vatandaşların davalarının ne zaman sonuçlanacağını önceden bileceğini söyledi.

Vatandaşlar davalarının ne zaman sonuçlanacağını önceden bilecek
27 Haziran 2016 Pazartesi 08:24

TBMM (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bu hafta TBMM Genel Kurulunu yine yoğun bir gündemin beklediğine işaret ederek, bayram tatiline girmeden iki önemli konu için mesai yapacağını vuruladı.

Gündemdeki konulardan birinin, 2006'dan beri Lübnan'da bulunan Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü'ne (UNIFIL) dahil olarak görev yapan Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının görev süresinin uzatılması olacağını anlatan Turan, diğerinin ise uzun zamandır yargı camiasının beklentisi olan Danıştay Kanunu ile bazı kanunlarında değişiklikler öngören düzenleme olacağını vurguladı.

Turan, Meclisin bu haftaki gündemini oluşturan yüksek yargıyla ilgili düzenlemeyle vatandaşların davalarının ne zaman sonuçlanacağını önceden bileceğini belirterek, "Ülkemizin daha etkili bir yargı sistemine kavuşmasını sağlayacak olan bu düzenlemeyi Meclis'ten geçireceğiz." dedi.

Hakim ve savcılara performans denetimi

Önemli yeniliklerden birinin de hakim ve savcılara performans denetiminin getiriliyor olması olduğunu belirten Turan, Yargıtay'ın, incelenen dosyalarla ilgili hakim ve savcılar hakkında not verebileceğini, bu şekilde hakim ve savcıların puanları gözeterek hukuki gelişmeleri daha yakından takip ederek duruşmalara daha hazırlıklı çıkabileceklerini bildirdi.

Turan, CHP'nin, düzenlemenin TBMM Adalet Komisyonundan geçmesini engellediğini hatırlatarak, "Muhtemelen Genel Kurul'da da tasarının kanunlaşmasına engel olmaya çalışacaklar. Ancak ne olursa olsun, ülkemizin daha etkili bir yargı sistemine kavuşmasını sağlayacak olan bu düzenlemeyi Meclis'ten geçireceğiz." diye konuştu.

(AA)


Etiketler; #politika
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.