"Suriye ateşi odun taşıyanı da yakacak"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye ateşine odun taşıyan herkes çok yakında kendini aynı ateşin içinde bulmaktan kurtulamayacaktır. Bu, samimiyetle ifade edilmiş dostça bir ikazdır" dedi.

"Suriye ateşi odun taşıyanı da yakacak"
11 Kasım 2015 Çarşamba 12:30

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) İş Konseyi Başkanları ve Büyükelçiler Toplantısı'na katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ekonomisine ve 2023 hedeflerine çok önemli katkıları olduğuna inandığı DEİK çatısı altında yürütülen çalışmaların başarılı geçmesi isteğini vurguladı.

Bu toplantının, hafta sonu Antalya'da Türkiye'nin dönem başkanlığında gerçekleştirilecek G20 Zirvesi öncesi yapılmasını da önemli gördüğünü vurgulayan Erdoğan, G20'nin dünyadaki en önemli devletler arası ekonomik işbirliği forumu durumunda olduğunu, G20 üyelerinin global gayri safi milli hasılanın yüzde 85'ini, küresel ticaretin yüzde 75'ini ve dünya nüfusunun da üçte ikisini temsil ettiğini anlattı. 1999'da kurulan ve çalışmalarını 2008 yılından bu yana liderler düzeyinde sürdüren G20'nin küresel sorunlara küresel çözümler bulmayı hedeflediğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu oluşumun ülkelerin yanı sıra iş adamları, çalışanlar, sivil toplum kuruluşları, düşünce kuruluşları, gençler ve son olarak da ilk defa Türkiye'nin dönem başkanlığında oluşturulan kadınlar gibi açılım gruplarıyla geniş bir tabanı içerdiğini söyledi.

Erdoğan, DEİK'in G20 çalışmalarına ciddi katkı verdiğini, Türkiye olarak G20'nin güçlü, dengeli, sürdürülebilir ve kapsayıcı büyüme hedefini güçlendirmek için önemli çalışmalar yürüttüklerini, Türkiye'nin dönem başkanlığında şu ana kadar 70 toplantının yapıldığı kaydetti.

Türkiye'nin G20 dönem başkanlığında, "kapsayıcılık" ilkesini "adalet anlayışını" da içerecek şekilde genişletildiğini, yeniden yorumlandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

 "Terörü bahane ederek Suriye üzerinde oynadıkları oyunlarla kazanımlar elde ettiklerini sananlar kısa sürede yanlış yolda olduklarını göreceklerdir. Pek çok ülkenin medyadan takip ettiği, pek çok ülke yöneticisinin kağıt üzerindeki analizlerle yönetmeye çalıştığı bu krizle biz her gün yüzleşiyoruz, sıkıntıları her gün yaşıyoruz. Bizim bu konuyla ilgili ifade ettiğimiz hususlar diplomatik bir manevra veya siyasi bir söylem olarak görülmemelidir. Biz gerçeğin ta kendisini söylüyoruz, haykırıyoruz. Suriye ateşine odun taşıyan herkes çok yakında kendini aynı ateşin içinde bulmaktan kurtulamayacaktır. Bu, samimiyetle ifade edilmiş dostça bir ikazdır" ifadelerini kullandı.

 


Etiketler; #Suriye savaşı
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.