Meclis oturma düzeni oy sayısına göre belirlenecek

AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu meclisteki oturma düzenine ilişkin açıklamalar yaptı. Uslu TBMM'deki oy oranının bu konuda belirleyici olacağını söyledi.

Meclis oturma düzeni oy sayısına göre belirlenecek
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Meclisteki oturma düzenine ilişkin bir toplantı yapılmaydığını belirten TBMM İdare Amiri Salim Uslu mecliste bu konuda teamüllerin olduğunu söyledi. Uslu, en çok vekil sayısına sahip olan AK Parti'nin yeni sıralarla birlikte mevcut yerini koruyacağını, ardından CHP ve HDP'nin geleceğini, en son bölümde de MHP'nin olacağını söyledi.

Milletvekili sayısı ve oy oranıyla ilişikili bir oturma düzeni belirleyeceklerini söyleyen Uslu, meclis bürokrasisinin etkin çalışması için bu şekilde bir düzenleme yapıldığını belirtti. Genel teamüllerin devam edeceğini hatırlatan Uslu, vekil sayısı ve oy oranıyla ilişkili bir oturma düzeninin hakim olacağını belirtti.

"Eski köye yeni adet" gelmeyeceğini söyleyen Uslu, Başkanlık Divanı konusunda da vekil sayısının temel belirleyici olacağının altını çizdi. Bu konuda yapılan çalışmaların da genel ilke ve prensiplere uygun olacağını belirten Uslu yeni yasama yılının hayırlı olmasını diledi.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.