Eğitim politikamız netleşmedi

Bülent Arınç eğitim politikalarındaki değişikliklerin sorun oluşturduğunu belirterek bu konuda net bir politikanın ortaya çıkmadığını söyledi.

Eğitim politikamız netleşmedi
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Eski Başbakan Yardmcısı Bülent Arınç Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi tarafından düzenlenen Medeniyet İnşası Türkiye Vizyonu Uluslararası Kongresi dolayısıyla bir konuşma yaptı. 

Arınç yaptığı konuşmada eğitim hayatında yaşanan sürekli değişimlerin sorun oluşturduğuna dikkat çekti. 13 yıllık iktidar dönemlerinde en çok Milli Eğitim Bakanı'nın değiştiğini kaydeden Arınç, bu yüzden eğitim politikalarının etkin bir şekilde yürütülmediğini söyledi.

Gençlerin dili kullanma konusunda sorunlar yaşadığını söyleyen Bülent Arınç bu konuda siyasal iktidara büyük rol düştüğünü laydett. Yaşanan politika değişikliklerine de değinen Arınç uzun vadede kısa dönemlik politikaların uygulanmasının büyük zararlara yol açabileceğini söyledi.

Dilin de zenginleştirilmesi gerektiğine dikkati çeken Arınç, "Bugün maalesef 3-5 yaşındaki çocuklarımızın elinde bile Iphonelarla, tabletlerle sadece oyun oynadıklarını, onlarla meşgul renkli bir dünyaya daldıklarını görüyoruz. İçeriye babası mı girmiş, dedesi mi girmiş, bir şey mi söylemiş, 'Bana bir su getir' mi demiş, hiçbirisi farkında değil. Herkes sohbeti, birbirini dinlemeyi, birbirinin gözünün içine bakmayı, sevgiyi, dostluğu bırakmış elindeki tabletle saatlerce...

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.