Dokunulmazlığı kalkan vekiller ne zaman yargılanacak?

Geçtiğimiz hafta TBMM'de yapılan oylama sonrasında teröre destek veren vekillerinde bulunduğu dokunulmazlık oylaması geçti. Fezlekeleri bulunan vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasından sonra gözler merakla yargılamanın ne zaman olacağına çevrildi. Peki dokunulmazlığı kalkan vekiller ne zaman yargılanacak?

Dokunulmazlığı kalkan vekiller ne zaman yargılanacak?
23 Mayıs 2016 Pazartesi 09:00

Geçtimiz hafta dokunulmazlıklar TBMM'de oylandın. Yapılan oylama sonrası fezlekeleri buluna milletvekillerinin dokunulmazlıkları kaldırıldı. Peki bundan sonra ne olacak? Savcılar vekiller için kanunun çıkmasını bekliyor. 20 Mayıs Cuma günü milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasının ardından savcılar, teröre destek veren vekiller için yasanın çıkmasını bekliyor.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onaylamasından sonra düzenlemenin yürürlüğe girecek ve Resmi Gazete'de yayımlanacak. Teröre destek veren HDP'li vekillerin dosyalarını elinde bulunduran savcılar, düzenlemenin yasalaşması sonrasında hemen harekete geçecek.

Cumhuriyet savcıları, dokunulmazlıklar anayasayla kaldırıldığı icin hazırladıkları fezlekelerin iadesini beklemeyecek. Böylelikle teröre destek veren vekiller yargılama yoluna girerecek.


Etiketler; #hdp
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.