Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu “Tarih tekerrür etmez hatalar tekerrür eder”

Katıldığı bir cenaze töreni sonrasında basın mensuplarının kendisine yönelttiği sorular yanıtlayan ve Meral Akşener'in yeni parti kurmasını ve Kuzey Irak'taki gündemi değerlendiren Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, “Tarih tekerrür etmez hatalar tekerrür eder” dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu “Tarih tekerrür etmez hatalar tekerrür eder”
26 Ekim 2017 Perşembe 09:35

Ankara’da Sincan’da Kadir Nazlılar’ın cenaze törenine katılan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, tören sonrasında basın mensuplarının gündeme dair sorularını yanıtladı. Meral Akşener’in kurduğu parti hakkında açıklamalarda bulunan Topçu “Ülkemizin siyasi ayrılıklara değil, siyasi birliğe ihtiyaç olduğunu düşünüyorum.” dedi. 

“Parti ve Şahıs Değil, Memleket ve Milletimiz Önemlidir”

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Meral Akşener’in kurduğu siyasi parti hakkında şu değerlendirmelerde bulundu:
“Bugün Türk siyasi hayatına yeni bir tabela daha eklendi. Hayırlı olsun. Demokratik haktır, fakat ülkemizin adeta İkinci Kurtuluş Savaşını verdiği dönemde siyasi ayrılıklara değil, siyasi birliğe ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Yerli ve milli emellerimize ulaşma yolunda yedi düvele karşı yüzyılın en ciddi mücadelesi söz konusuyken ' önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben' diyenlerin maşeri vicdanda daha büyük makes bulacağını umut ediyorum. Tarih tekerrür etmez hatalar tekerrür eder.

Cennetmekan Abdülhamid'e karşı 1908'de Selanik'te başlayan masonik kumpasın tezgahına düşen ve sonrasında ise nedamet şiirleri okumaya varan siyasi hırsların Devlet-i Aliyye'yi nasıl çökerttiğini hatırlatmaya gerek var mı? Vatan ve devletin ne büyük nimet olduğunu Balkanlardan, Kafkaslardan gelen kardeşlerimiz iyi bilir. Bilmeyenler Suriye’den Irak’dan gelen kardeşlerimizden öğrenebilir. Türkiye ve bütün dünya görüyor ki Selanikli Mustafa Kemal Atatürk’ün tam bağımsızlık misyonu bugün Cumhurbaşkanımız Rizeli Recep Tayyip Erdoğan'da tecelli ediyor. Bu bir nasip meselesidir, miliyetperverlik hizmet şuuru ister, önce millet menfaati der. Dolayısıyla mesele parti ve şahıs meselesinden öte memleket ve milletin beka meselesidir.”

“Teröre Ümmet-i Muhammed'e İhanettir”

“Ortadoğu’daki sıcak gelişmeleri ve Suudi Arabistan'ın terör örgütü PYD/PKK'ya yaşamsal malzeme yüklü çok sayıda TIR gönderdiği iddialarını da değerlendiren Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu “ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'un Ortadoğu temasları sürüyor. Anlaşılan o ki bölgedeki en büyük müttefikleri Suudi Arabistan. Bu ülkenin PKK ve PYD'ye yardım edeceği iddia ediliyor. Bunu kınıyoruz.  Nereden ve kimden gelirse gelsin teröre verilecek her türlü desteği insanlığa yapılmış bir ihanet olarak görüyoruz. Suudi yönetiminin İsrail'le, onun kuklası Barzani'yle ve küresel çetenin maşası PKK ile aynı safta anılması gaflettir, dalalettir hatta Ümmet-i Muhammed'e ihanettir. Bir an önce bu iddiaların yalanlanmasını bekliyoruz. Ayrıca Ortadoğu'yu mezhep savaşı ateşine atmanın Müslümanlar lehine zerre olumlu sonuç vermeyeceği bilinmelidir.” 

“Türkiye'nin aklıselim politikası ve kendi güvenliğini önceleyen şahsiyetli duruşu her ülkeye örnek olmalıdır. Kendi bahçemizdeki ayrık otlarını temizlerken kimseden izin almaya hacet yoktur. Dünyanın jandarmaya değil adil hakimlere ihtiyacı vardır. Dünyanın beşten büyük olduğu Ortadoğu özelinde de net bir şekilde durmaktadır. Akıldan, izandan ve vicdandan bihaber sadece küresel çeteye güvenerek çılgınlık yapan Barzani'nin düştüğü hazin durum bunun en güzel örneğidir. Sabırla ve kararlılıkla siyasi birliğimizi tek millet şuur ve kararlılığımızı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde devam ettireceğiz. İnşallah millette de, ümmette de yeniden dirilişi, yine birlikte bu topraklardan başlatacağız. Yiğit düştüğü yerden kalkıyor inşallah.” dedi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.