Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu: "Kader Mahkumlarının Affı Meselesinde MHP'nin Sayın Genel Başkanının Kararlı Olduğunu Görmekteyiz"

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu: "Kader Mahkumlarının Affı Meselesinde MHP'nin Sayın Genel Başkanının Kararlı Olduğunu Görmekteyiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu: "Kader Mahkumlarının Affı Meselesinde MHP'nin Sayın Genel Başkanının Kararlı Olduğunu Görmekteyiz"
13 Mayıs 2018 Pazar 21:38

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu ASİAD'ın düzenlediği Uluslararası Kültür Festivali'nde MHP lideri Devlet Bahçeli'nin af önerisi çıkışıyla ilgili konuştu:

”Kader mahkumlarının affına dair, ailelerin bir beklenti içinde olduğunu biliyoruz. Bu hususta biz de bir çok mektup ve mesaj alıyoruz. Kader mahkumlarını affı, MHP'nin Sayın Genel Başkan'nın da  ifadesiyle 'tartışmaya ve konuşmaya değer bir meseledir. Bu konuda affın çıkacağını ümit ettiklerini kararlı bir şekilde belirttiler. Hayırlı olur inşallah."

Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (ASİAD) 11 ülkenin katılımıyla düzenlediği Kültür Festivali'ne Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, 11 ülkenin Büyükelçilik temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Burada bir konuşma yapan Topçu, şunları kaydetti; "Ülkemizde 24 Haziran'da yapılacak seçimlerin yüksek katılımla yeni bir demokrasi şöleni olarak tarihe geçmesini diliyorum. Ülkemiz için olduğu kadar,medeniyet coğrafyamız için de önemli olan bu seçim hayırlı olsun" dedi.

"KADER MAHKUMLARINA AF, MAĞDURLARI TARAFINDAN KONUŞULMAKTADIR"

Programın bitişinde gazetecilerin sorusu üzerine MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "kader mahkumları" çıkışını değerlendiren Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu ”bölücü terör örgütünün siyasi görünümlü müridleri ve FETÖ terör örgütü yandaşları bir af konusunu gündemde tutmaya çalışmaktadırlar. Sayın Genel Başkan'da 'bu terör örgütlerinin suçlularını, çocuk istismarcılarını, tecavüzcüleri hariç tutarak kader mahkumlarının elinden tutacak bir affı niye tartışıp konuşmayalım' demiş. Ben şahsen bir vatandaş olarak kader mahkumlarının affına dair toplumda bir beklenti olduğunu biliyorum, birçok mektup mesaj alıyorum. Kader mahkumları meselesi mağdur kesimlerce tartışılan ve konuşulan bir meseledir. Hayırlı olur inşallah" dedi.

ANNELER GÜNÜ VE ENGELLİLER HAFTASI HATIRLATMASI

"Başta şehit ve gazilerimizin eş ve anneleri olmak üzere cennetin ayakları altına serildiği annelerimizin anneler gününü kutluyorum. Rahmetli Neşat Ertaş Usta’nın dediği gibi; 'kadınlar insandır, biz insanoğluyuz'. Bütün insan olanların günü kutlu olsun. Aynı zamanda 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası. Hiçbirimizin, ömrümüzü engelsiz tamamlayacağız diye bir garantisi yok. Herkesin başına gelebilecek olan bu durum karşısında duyarlı olmalı, engelli insanlara acımak yerine onları hayata bağlayacak davranışlarda bulunup yaşamlarını kolaylaştırarak mutlu olmalarını sağlamalıyız. Bu mesele, devletin olduğu kadar, STK larımızın ve toplumunda başlıca insanı görevi ve sorumluluğudur."

"BİRBİRLERİNİN YEMEKLERİNİ YİYEN HALKLAR BİRBİRLERİNİN ELİNİ SIKARLAR"

Festival çerçevesinde misafir ülkeler tarafından kurulan standları gezen Topçu "kültürel faaliyetler, ülkeler arası her türlü ilişkinin kapısını açacak sihirli bir anahtardır. Ülkeler kültürlerini ifade eden faaliyetlerle birbirlerini daha iyi tanır,neticesinde beraber ticaret beraber turizm daha ötesi beraber siyaset yapma yolunu açarlar. Sonucu stratejik ortaklıklara kadar gidecek noktalara gelebilirler. Kanaatimce birbirlerinin nefis yemeklerini yiyen, birbirlerinin güzel şarkılarını dinleyip oyunlarını oynayan, birbirlerinin gelenek ve törelerinin güzelliklerini gören farklı halklar birbirlerine yumruk sıkmak yerine, birbirlerinin elini sıkarlar. Ben eminim ki kültürler birbirini yeterince tanısa, başlarında kötü idarecileri bile olsa o ülkelerin halklarına birbirlerinin boğazını sıktıramaz, birbirlerini öldürtemezler" şeklinde konuştu.

"BU TÜR ORGANİZASYONLARIN ARTARAK DEVAM ETMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM"

"Bu asırda insanlığın güvenliğe, barışa ve adalete her asırdan daha fazla ihtiyacı var. Bu vesile dünyanın ve insanlığın barışına, adaletine, güvenliğine, dostluğuna ve refahına vesile olacak bu tür organizasyonların artarak devam etmesini  temenni ediyorum. Asiad’ımızın on bir ülkenin katılımı ile düzenlemiş olduğu bu uluslarası kültür festivalinin, ülkemizin aynı zamanda festivale katılan bütün dost ve kardeş ülkelerin, barışına ve refahına; aralarındaki dostluğun ekonomik ve siyasi birlikteliklerin artmasına vesile olmasını diliyorum. Bu güzel organizasyonu gerçekleştiren Asiad’ımızın başkanı saygıdeğer hanımefendi Eda Ersoy Tombaloğlu ve değerli yönetim kuruluna, bu festivale ülkeleri adına katılan bütün dost ve kardeş ülke heyetlerine, ülkem ve şahsım adına şükranlarımı sunuyorum."

Törende Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu'ya, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna'ya, Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran'a ve Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir'e de ödül verildi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
genel af gereklidir - 6 yıl önce
Çoğu hapiste olan 4.500 FETÖ üyesi hakim ve savcının verdiği hukuka aykırı cezalarla yüz binlerce insan mağdur edildi,hapse atıldı.Hiç kimse seslerini duymadı.Bu mağduriyetlerin giderilebilmesi için SINIRLARI ÇİZİLMİŞ BİR AF, huzur ve adaletin yeniden sağlanması için şarttır. SAYIN DEVLET BAHÇELİ HAKLIDIR.