Azerbaycanlı 2018 Harekatı 24 Haziran için Erdoğan'a destek verdi!

Azerbaycanlı düşünce kuruluşu 2018 Harekatı dün Azerbaycan Bakü’de yaptığı bir basın açıklamasıyla 24 Haziran'da Türkiye'de yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın adayı TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceklerini resmen açıkladı.

Azerbaycanlı 2018 Harekatı 24 Haziran için Erdoğan'a destek verdi!
17 Haziran 2018 Pazar 17:00

Azerbaycanlı düşünce kuruluşu 2018 Herekatı dün Azerbaycan Bakü’de yaptığı bir basın açıklamasıyla 24 Haziran'da Türkiye'de yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın adayı TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceklerini resmen açıkladı. Yönetim kurulu ve üyeleri adına açıklamayı yapan 2018 Harekatı kurucu Başkanı Xeyal Rza; “24 Haziran'da Türkiye'de yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı desteklediğimizi memnuniyetle ilan ediyoruz” dedi.

Azerbaycan Halk  Cumhuriyeti'nin 100. yıldönümü münasebeti ile kurulan "2018 Herekatı" nın 100 kurucu üyesi olduğunu ve bu üyelerin Türk Dünyası’ndan önemli kültür insanı şair, yazar, diplomat ve bürokratlardan oluştuğunu söyleyen Rza bazı önemli üyelerini de açıkladı: Türkiye Cumhuriyeti 63. Hükümeti Kültür ve Turizm Bakanı ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Kırgızistan eski Dışişleri Bakanı ve Diplomat Askar Aytmatov, Azebaycan milletvekilleri Prof. Dr. Jale Aliyeva, Adil Aliyev, Sona Aliyeva, Makedonya milletvekili Enes İbrahim, Türkiye temsilcimiz Avukat Saide Ekmen ve başka değerli insanlar vardır. Şeklinde konuştu. 

“Kardeş Türkiye tüm alanlarda en yüksek inkişaf seviyesine ulaşmıştır”

İki kardeş ülke arasındaki her zaman yüksek olan karşılıklı  ilişkiler bugün de muhteşem günlerini yaşamaktadır diyen Rza Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek şöyle devam etti; “Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev'in Türkiye'ye yaptığı ziyaretler sırasında defalarca seslendirdiği "Türkiye'nin gücü Azerbaycan’ın gücüdür" fikri kardeş ülkeler arasındaki ilişkilerin ne kadar kutsal değerlere dayandığının bariz örneğidir. Kardeş Türkiye, son yıllarda adil ve başarılı politikanızın bir sonucu olarak tüm alanlarda en yüksek inkişaf seviyesine ulaşmıştır. Bütün dünya, Türkiye'yi hak ve  adaletin yanında yer alan, ezilenlerin savunucusu  kudretli bir ülke olarak tanımakta ve kabul etmektedir. Bu, sizin liderlik özelliklerinizden ileri gelen ilkelerin göstergesidir” dedi. 

“Ülkenin mutluluğu, refahı ve kudreti için Erdoğan”

Türk halkının; ülkenin mutluluğu, refahı ve kudreti için Erdoğan’ı tercih edeceğini de iddia eden Rza gene Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek sözlerine şöyle devam etti; “Türk dünyasının birleşmesi, inkişafı ve mutlu geleceği için attığınız adımlar ne kadar baskılarla karşılaşsa da, kalbinde Türk sevgisi olan tüm vatandaşlar tarafından, aynı şekilde Azerbaycanlılar tarafından rağbetle  karşılanmaktadır. İnanıyoruz ki, kendimize kardeş kadar aziz bildiğimiz Türk vatandaşları ülkenin  mutluluğu, refahı ve kudreti için oylarını  size verecek ve halk sizinle dayanışma içinde olduğunu gösterecektir” dedi.

Son olarak 2018 Harekatının kurulma amacına değinen Rza; “ülkenin sosyal, siyasi, bilimsel, kültürel, edebi ve diğer alanlarında tanınan başarılı simaları bir değer etrafında toplayarak, Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev'in çevresinde  birleşerek destek olmak, tarih, kültür, bilim ve diğer alanlarla ilgili çeşitli  projeler  hayata geçirmektir” dedi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.