Aylin Kotil CHP'den istifa etti

Son yerel seçimlerde CHP'nin Beyoğlu Belediye Başkan adayı olan Aylin Kotil, parti üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.

Aylin Kotil CHP'den istifa etti
16 Mart 2016 Çarşamba 11:15

Son yerel seçimlerde CHP'nin Beyoğlu Belediye Başkan adayı olan Aylin Kotil, parti üyeliğinden istifa etti.

Kotil, yaptığı yazılı açıklamada, gençlik yıllarından itibaren "partim" dediği CHP'ye hizmet ettiğini bildirdi.

En küçük teşkilat biriminden, Beyoğlu belediye başkan adaylığına kadar, "Hizmetin büyüğü küçüğü olmaz" diyerek çalışmayı sürdürdüğünü belirten Kotil, şunları kaydetti:

"21. yüzyılın modern Türkiyesini kurmak için iktidarı hedeflemesi gereken CHP'de, menfaat ağlarıyla birbirine bağlanmış bir takım siyaset esnafına karşı da bıkmadan, usanmadan mücadele ettim. Ancak son dönemde bu çevrelerin tasfiye edilmesi bir kenara, Türkiye'nin tüm renklerini, bölgelerini kuşatmasını beklediğimiz partimizin giderek belli grupların egemenlik alanına dönüştüğüne üzülerek tanık oldum. Çocukluğumdan bu yana büyük bir sevgiyle bağlandığım Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğinden istifa ettiğimi üzülerek bildiriyorum. Yeni bir vizyon, yeni bir kültür, yeni bir liderlik anlayışı olmadan Türkiye'nin önünün açılamayacağını düşünüyorum. Gelecekte inanacağım bir hareket ortaya çıkana dek siyasetten çekiliyorum."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.