Abdullah Gül, Gündemi Değerlendirdi !!

Abdullah Gül, Gündemi Değerlendirdi !!

Abdullah Gül, Gündemi Değerlendirdi !!
Admin
Admin
18 Şubat 2020 Salı 11:02

Abdullah Gül, Gündem'i Ele Aldı

TÜRKİYE SİSİ İLE BARIŞMALI

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Açıklamaları;

Babacan'ı tüm kalbi ile desteklediği ve daima yanında olacağına değinen Gül, parlamenter sisteme geçmek istediğini anlattı.

''.Türk-Mısır arası etkileşim günlük konuların çok fazlasında dikkatle incelemek gereklidir , her iki ulusun çıkarları  dolayısıyla çok mühim bir yere sahiptir. Ama maalesef bugünkü durum da açıkça bellidir . Ümit ederim ki nihayetinde aklıselim ile ilişkileri olması gerektiği yere taşıyacak bir yol bulunur.

TÜRKİYE BATI BLOKUNDA OLMALI

Türkiye’nin, demokratik ve fazlacı bir ülke oluşu için, Batı bloku içerisinde Avrupa’yla beraber yeralması şarttır .

RUSYA İLE İLİŞKİLERDE ÖLÇÜ AYARI KAÇTI

Son zamanlardaki ilişkilerde bu açıdan biraz ölçü ayarı kaçtı . Özellikle askeri alandaki S-400 meselesi belki en mühim olanı. Nihayette Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bütün standartlarından  tutun ki hava kuvvetlerine, kara kuvvetlerine kadar her şeyi NATO standartlarında. TSK'nın kuvvetini etkinliği de aslında oradan ileri gelmekte.

S-400 ALMAK HİÇ  DOĞRU DEĞİL

Bu açıdan o konuda açık konuşmak gerekiyorsa doğru hareket edildiği kanaatindeyim. Ülkerin herhangi  bir elinde S-400, diğer elinde de silah sistemlerini varlıklı haline getirmek amaçlı  geliştirilmiş uçakların artık olmayacağını asker ve diplomatların görmesi olası bir durumdu.

ALİ BABACAN'I TÜM YÜREĞİMLE DESTEKLİYORUM

'Partiyi destekliyorsunuz değil mi?' sorusu na karşılık ; Elbette ki öyle canı gönülden . Ali Bey’in karakterine, eğitimine, donanımına , siyasette takındığı üslubuna terbiyesi ve ahlakına  güvenen ve takdir ediyorum .

PARLAMENTER SİSTEME MUTLAKA GEÇİLMELİ

O zaman yeni anayasa taslağı ortaya çıkınca açıkça Belirttim . Şuana kadar Türk tipi bir parlamenter olan sistemi tercih ettik . Vesayet sistemleri mevcuttu , gölge kabineler i de . Bunlar Türkiye'nin başına ne olaylar açtı. Bundan sonra da Türk tipi bir başkanlık sistemi olmamasını belirttim . Benim tercihim tam demokratik parlamenter sistemden olması . Bunu o süre içerisinde de dile getirdim o şekil bir tavır yaptım

az önce tam demokratik parlamenter sistemden taraf olduğumu açıkladım . Geçmişimizde Osmanlı Devleti Yemen'de ki yerinde dahi sandık açmış , seçim yapılmasını talep etmiş . Meclis-i Mebusan lar kurulmuş . Parlamento şartı kaynaklı Cumhuriyet'in evvelinde de var."

Kamu Saati Sayfamızı Sosyal Medya Üzerinden Takip Ederek Güncel İş İlanları Memur ve İşçi Alım Haberlerine ve Son Dakika Haberlerine Herkesten Önce Ulaşarak Bir Adım Öne Geçebilirsiniz.

Kamu Saati Twitter Sayfamızı Takip Etmek İçin TIKLAYINIZ

Kamu Saati Facebook Sayfamızı Takip Etmek İçin TIKLAYINIZ

Kamu Saati İnstagram Sayfamızı Takip Etmek İçin TIKLAYINIZ

Kamu Saati Android Uygulamamızı Telefonuza indirip Son Dakika Gelişmelerinden ve Memur İşçi Alımlarına Herkesten Önce Ulaşmak İçin TIKLAYINIZ

Bu yazının tüm hakları www.kamusaati.com'a aittir. 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununun 36. maddesi uyarınca alıntılanamaz. Telif hakları saklı tutulmuş bu yazının alıntılanması halinde yasal takip yapılacaktır. ©


Kaynak: Kamu Saati Özel
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.