YGS fizik soruları, 2016 YGS fizik soruları nasıldı?

2016 YGS fizik sınavı yapılalı saatler oldu. Tüm öğrenciler YGS fizik soruları nasıldı diye merak ediyor. Peki YGS 2016 fizik soruları konusunda uzman öğretmenler ne yorum yapıyor? 2016 YGS zor mu oldu yoksa beklenenin aksine 2016 YGS sınavı kolay mı geçti? 2016 YGS fizik sorularının çözümleri var mı? Fizik soruları ne zaman yayımlanacak?

YGS fizik soruları, 2016 YGS fizik soruları nasıldı?
13 Mart 2016 Pazar 17:12

2016 YGS fizik soruları konusunda sosyal medyada oldukça farklı yorumlar yapılıyor. Bu yorumların çoğu sınavın kolaylığıyla alakalı. 2016 YGS fizik soruları tahmin edilenden daha kolay çıktı. Genel olarak 2016 YGS soruları kolay olduğu için fizik sorularının da kolay olması öğrencilere büyük bir sevinç yaşattı. Peki 2016 YGS fizik soruları ne zaman yayınlanacak? Fizik sorularıyla ilgili uzman öğretmen İbrahim Sevilgen biz zaten aşağıdaki tahminleri yapmıştık, öğrencilerimize güzel yol gösterdiğimiz için çok mutluyuz yorumunda bulundu.

2016 YGS Fizik Soruları

YGS'de toplam 14 fizik sorusu çıkıyor. YGS ve LYS içerisinde Fizik dersinin ağırlığı oldukça fazla. Özellikle MF 4 puan türünden tercih yapacak üniversiteye hazırlık adayları içerisinde mühendislik öğrencileri için fizik dersinin etkisi oldukça fazla. Bu sebeple 2016 YGS'ye girecek öğrencilerden MF öğrencileri fizik dersine biraz daha fazla yüklenmeleri gerekiyor.

2016 YGS Fizik Konuları ve Dağılımları

Fiziğin Doğası
Basınç
Isı ve Sıcaklık
Doğrusal Hareket
Dinamik
İş ve Enerji
Elektrik
Mıknatıslık
Optik
Ses
Sıvıların kaldırma ilkesi

2016 YGS Fizik Soruları Tahminleri Çok Özel

Ses dalgaları tahmin: Sesin incelip kalınlaşması konusundan 2016 YGS'dee soru çıkma ihtimali yüksek. Bu tahminler uzman fizikçi İbrahim Sevilgn'in 2016 YGS fizik sorularına yönelik tahminleri. YGS'den önce bir kere göz atmakta fayda var. 

Doğadaki Temel Kuvvetler: Çok yüksek ihtimal çıkacak bir konu.

Basınç: Kaldırma kuvveti, sıvı içindeki çubuğa uygulanan kaldırma kuvveti basınç ilişkisi. Bu soru tork konusuyla birleştirilebilir. 

Isı sıcaklık: Isıl denge. Su buz karışımları.

Elektrik: Lamba parlaklığı, Ampermetre değerleri.

Hareket: Tünel problemleri.

YGS Heyecanı Nasıl Yenilir?

Öğrencinin artık sınav dışında bir şeyler düşünmesi gerekiyor. Çıkıp temiz bir hava almak, güzel bir film veya dizi izlemek, çok sevdiği bir arkadaşla görüşmek öğrenciler için altın değerinde olabilir.

2016 YGS Taktikleri




Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İrfan - 8 yıl önce
YGS bitti.önümüze bakalım Haydi LYS ye
Avatar
Beray - 8 yıl önce
Ben mat da 38 net bekliyorum ama kesin bir şey var o da fizik zordu
Avatar
Hüseyin - 8 yıl önce
Fizik soruları bana zor geldi, bütün sorularda tereddütte kaldım.