Üniversite tercih sonuçları açıklandı - 2016 LYS tercih yerleştirme sonuçları öğren

Binlerce üniversite adayının merakla beklediği 2016 LYS Tercih yerleştirme sonuçları açıklandı mı? Üniversite hayali kuran ve tercih yapan adaylar tercih sonuçlarının açıklanmasını bekliyordu ÖSYM sonuc.osym üzerinden LYS yerleştirme sonuçları açıklandı. Üniversite kayıt işlemleri ve ek yerleştirmeler hangi tarihte yapılacak? LYS tercih sonuçları ile ilgili detaylar haberimizde.

Üniversite tercih sonuçları açıklandı - 2016 LYS tercih yerleştirme sonuçları öğren
10 Ağustos 2016 Çarşamba 11:10

18 Temmuz 2016 tarihinde açıklanan LYS sonuçları ile birlikte binlerce üniversite adayı tercih telaşına düşmüştü. 4 Ağustos 2016 tarihinde sona eren tercih işlemleri sonrasında ise gözler ÖSYM'den yapılacak LYS tercih sonuçları ile ilgili açıklamaya çevrildi. Peki LYS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Üniversite kazanan adaylar için kayıtlar ne zaman başlıyor? 2016 LYS yerleştirme sonuçları ile ilgili merak edilenlere haberimizden ulaşabilirsiniz.

2016 Üniversite tercih sonuçları açıklandı

Şüphesiz Üniversite tercihi yapan adaylar sonuçların açıklanmasını merakla bekliyor. 4 Ağustos 2016 tarihinde sona eren YGS LYS tercih işlemleri sonrasında hangi üniversiteye yerleşeceğini merak eden adaylar ÖSYM gelecek o kritik haberi bekliyor. Peki LYS tercih yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? Adaylar Üniversite tercih sonuçlarını sonuc.osym.gov.tr üzerinden öğrenebilecek. Tercih sonuçları ile ilgili adaylara herhangi belge ve döküman gönderilmeyecek. 
 


2016 Tercih yerleştirme sonuçları açıklandı. Aşağıdaki linkten tercih sonuçlarına ulaşabilirsiniz.

Üniversite Tercih Sonuçları için TIKLAYINIZ

Üniversite kayıtları ne zaman yapılacak?

Lisans Yerleştirme Tercih Sonuçlarının açıklanmasının ardından, üniversiteye gitmeye hak kazanan binlerce öğrenci yeni okullarına kayıt yaptıracak. Devlet üniversitesini kazanan adaylar 12-16 Ağustos 2016 tarihleri arasında kayıt işlemlerini elektronik ortamda gerçekleştirebilecek.

2016-2017 ders yılında, ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 15-19 Ağustos 2016 tarihleri arasında yapılacaktır.

Ek Yerleştirme Tarihleri

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecektir.

Yükseköğretim programlarının 2016-ÖSYS sonuçlarına göre (sınavsız geçiş dâhil) yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezî olarak Ek Yerleştirme yapılacaktır.

Sınavsız geçiş dâhil merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacaktır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Tuğba - 8 yıl önce
Ben Kilis ten Tuğba. Geçen sene meslek lisesi mezunuyum geçen yıl tercih yapmadım. Bu yıl bombaların sesinde etrafıma bombalar düşerek ben o psikolojiyle Üniversite sınavına hazırlandım. En son Geçen yıl mezun olanlara ek puan vardı bu sene, ek puanı kaldırdılar. Geçen yıl benim başarı sıralamamla yerleşilmiş. Fakat ben bu sene kendi bölümüme yerleşmedim. Bu nasıl böyle oldu anlam veremedim. Üniversitelerin çoğu kapatıldı. Gece öğretimlerinde çoğu kapatıldı. Bu üniversite açığını Üniversiteler kapatılırken kapatmalılardı. Bu sene eğitimden hiç memnun değilim. 21yy'dayız. Her yere üniversite açılmalıyken. Daha bir sürü açık ortaya çıktı. Durum buyken. Ben nasıl üniversiteye gidicem 19 yaşındayım ama hiç birşeyden umudum kalmadı artık.